HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Zöld spárgás omlett – parasztreggeli

2012.05.26. 10:35 BeckZsu

Már megint egytálétel, a lehető legegyszerűbb fajtából. Igazán sokszor főztem/írtam már valami hasonlót ebben a műfajban. Van, amikor maradékokból „dobom össze”, vagy amikor nincs igazán kedvem főzni, akkor is nagyon jól jön egy ilyesmi egyszerű dolog. Most pedig a spárgaszezont kihasználva, abból alkottam egy kombinált zöldséges-tojásos valamit.

Ahhoz, hogy igazán autentikusan, kompetensen – talán magyarul mondva: helyesen – elnevezzem, sokkal többet kellene tudnom, tehát inkább ötletszerűen, mikor mi jut eszembe, adok neveket az ehhez hasonló ételeknek. Ez remekül látszik a régebbi ilyesmiken is.

Most így készült:

Volt hat darab kisebb salátaburgonyám, ami már kissé kicsírázott, nagyon ideje volt elhasználni. Meghámoztam, vékony szeletekre vágtam. Egészen kevés olajon – a serpenyős sült krumpli módszerrel – teflon serpenyőben megsütöttem, egy sütőbe rakható edénybe terítettem.

Egy csomag zöld spárgát – ahogy tanultam, szoktam, meghámoztam, a végét letörtem, aztán egyharmadáig meghámoztam. (Állítólag ez nem szükséges, elég a letörés, de sajnos ez nálam nem igazán vált be, talán túl kényes vagyok a szálkásságra.) A hosszabb darabokat kettévágtam. Sós vízben három percig előfőztem, leszűrtem.

Serpenyőben kb. 5 dkg császárhúst megpirítottam, hozzákevertem a spárgát, rövid ideig még együtt sütöttem. Átraktam a másik edénybe a sült krumpli tetejére.

Hat tojást csipet sóval felvertem, a krumpli, spárga, császárhús tetejére öntöttem. 170 fokos sütőben megsütöttem, amíg a tojás „rezgőssé” szilárdult.

És szokás szerint kiderült, hogy ez a mennyiség kettőnknek sok, így két napi ebédünk lett belőle.
 

Hasonló egyszerű ebédeink voltak:
 

Néha omlettnek nevezem...

Cukkini, szalonna omlettben

Húsos, zöldséges omlett

Karfiolos omlett(féle)


És ha krumpli is van benne, parasztreggelinek...

Parasztreggeli ebédre – maradékból


A rántotta meg a hagyományos név, amiben bármi elfér...

Rántotta maradék zöldséggel

Rizses rántotta

A rántotta

Szólj hozzá!

Címkék: spárga egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr154547154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása