Egyik nap karfiolfőzeléket főztem. Persze, mint gyakran, a karfiol túl nagy volt kettőnknek, ezért nem túl puhára előfőztem, félretettem. Eredetileg bundában sütésre gondoltam, de másképp alakult, akkor vettem elő, amikor nagyon gyorsan akartam valami ebédfélét összehozni.
Volt még egy bontott csomag bacon is a hűtőben, négy szelet. Ezt kicsire felvágtam, megsütöttem. Megpirítottam rajta egy kis fej felkockázott hagymát, aztán a karfiolt, amit szintén kis darabokra vágtam. Négy tojást fölvertem, hozzákevertem két kanál tejfölt, pici sót, borsot, fokhagymaport. Ráöntöttem a karfiolra. Mivel a sütő éppen foglalt volt, először alacsony fokozaton a tűzhelyen sütöttem, fedő alatt, végül pár percre betettem a mikrosütő gyengécske grillje alá, hogy a teteje is megpiruljon.
Máskor is csináltam már hasonló gyors ebédet; cukkiniből, vegyes zöldségből, nekünk mindegyik bevált.
Utolsó kommentek