Esetleg valaki úgy gondolhatja, hogy ezt nem illik omlettnek nevezni, hiszen nem felel meg a klasszikus változatnak, de mivel omlettet sokféleképpen lehet csinálni, miért ne lehetne így is?
Először pici kockákra vágtam egy darab jó húsos füstölt szalonnát, egy fej hagymát, nagyobbra egy nem túl kicsi cukkinit.
Serpenyőben átpirítottam a szalonnát, rajta a hagymát. Utána tettem bele a cukkinit, közepesnél erősebb lángon sütöttem, míg éppen csak egy kicsit puhult, a szélei pirultak.
Közben fölvertem 4 tojást, hozzá egy kis sót (keveset, mert a szalonna sós), két lapos evőkanál lisztet, két evőkanál majonézt. Az egészet kézi habverővel jó habosra kevertem, ráöntöttem a cukkinis, szalonnás keverékre. Sütőben, 180 fokon addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult, és a közepe lágy volt, de nem folyós. A vége felé még rászórtam egy kis reszelt sajtot, de csak azért, mert volt egy kevés maradék nem túl jó sajt, megreszelve. Azt éppen csak megolvasztottam rajta.
Megjegyzés: majonéz helyett jó hozzá a tejszín vagy tejföl is.
Utolsó kommentek