HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkemell mézes-mustáros mártásban

2008.08.12. 10:56 BeckZsu

Nem is tagadom; valószínűleg most éppen azért jutott eszembe ilyet főzni, mert jókat nevettem a reklámon, amelyben egy papa beszéli meg a gyerekkel, hogy mézes-mustáros csirkét csinálnak vacsorára, ami úgy megy, hogy hús meg méz, meg mustár és a zacskós csodaszer kerül bele. Én meg csak csodálkoztam; ha ezt mind külön rakjuk a lábosba, akkor mi lehet a zacskóban? És minek?

Én csak így, egészen egyszerűen főztem:

Egy fej felaprított hagymát kevés olajon megpároltam, hozzáadtam két gerezd fokhagymát. Ebbe tettem a darabokra vágott ½ kg csirkemellet, belekevertem három teáskanál mézet, kicsit meg is sóztam, és addig kevergettem, amíg szép pirosas színe lett. Akkor kevertem hozzá kb. 4 evőkanál mustárt, kevés fehérborsot és gyömbért. Persze, hogy mennyi legyen a mustár, az annak minőségétől meg a saját ízlésünktől függ, érdemes megkóstolni, én inkább savanykásan, mint túl édesen szeretem. (Ez is édes-savanyú.) Még egy kis további keverés, pirítás után felengedtem 2 dl tejszínnel. Jól összeforraltam, és kész is.

17 komment

Címkék: mártás csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr71612026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smirgli 2008.08.12. 13:28:15

Liszt nem feltétlenül kell bele. Főzéssel is be bír sűrűsödni a mártás.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2008.08.12. 13:40:31

A reklámon én is hangosan felröhögtem... :-) Elméletem szerint, ha valami zacskós, abban legyen benne minden. A por hozzáöntése akár ki is maradhatott volna a spotból, gyakorlatilag anélkül is majdnem kész lett a vacsi.
Roppant kreatív egy reklám, ez tény :-) Igazándiból említésre se nagyon méltó, a többi 95%-nyi reklámmal együtt.
Hová tűnt az ötlet, meg a kreativitás?

neelhteik 2008.08.12. 14:11:47

na, én is pont ezen gondolkoztam... ha egyszer már méz ism eg mustár is kell a tasakhoz, akkor akár el is hagyhatnánk a zacsit. :)

jónak tűnik a recept, nem rég találtam rá a blogodra, és nagyon szimpatikus a kísérletező módszered, én is hasonlóan főzök, eddig tetszett az "uramnak" :D

hátvágán is az egyik gönygyölt csirkemelles receptedet próbálom ki, kicsit tovűbb gondolva :)

Mirko 2008.08.12. 14:33:39

Már azt hittem, hogy csak nekem tűnt fel az anomália a reklámban, de a jelek szerint nem. A recept nagyon rokonszenvesnek tűnik, biztosan jobb is, mint a zacskós vagy az üveges: legközelebb kipróbálom.

palyi 2008.08.12. 15:41:10

Oh, tudok errol meselni :D rItkan vagyok ideges, de ez a mezes mustaros megtette a hatasat:
bnovel vasaroltunk egy ugy dontottunk, h veszunk ilyet es kiprobaljuk milyen is (asszem van ebbol uveges is, amibe semmi nem kell, az jo), levettuk a polcrol, es itt elkovettuk a hibat, h nem neztuk meg mi kell bele, nagyon nagy hiba volt. Irany haza, kipakol, es vacsikeszites, akkor olvastuk, h mi kell hozza, csak MEZ (nem volt), MUSTAR (van mert szeretem) CSIRKE (azert ez megse legyen a zacskoban) TEJSZIN (veleltlenul megmaradt) es TEJ (mindig van itthon), Nah itt lettem ideges, eszembe jutott egy regi vicc, az instant viz, csak egy kis viz kell hozza es kesz is a finom vizecske.
Aztan bno lerohant es vett, finom is, bar mi tesztat csinaltunk hozza, es tepsiben sutottuk meg egy picit sajttal a tetejen.
Szoval finom volt az instant vizpor. (tudom hulye vagyok, h nem olvastam el, de hat fitalasag :D)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.08.12. 15:58:58

Liszt nélkül is elég sűrű lett, a hagyma is sűrít, azért szoktam az ilyesmi mártásos húsokhoz azt tenni.

A reklámokon néha jól lehet szórakozni, ha az ember tud bosszankodás helyett nevetni.

Neelhteik, örülök, ha találsz nálam olyat, ami ötletet ad, én is úgy gondolom, hogy a főzést akkor tudjuk élvezni, és nem megunni, ha mindig változtatgatunk valamit.

Mirko, ez annyira egyszerű, hogy tényleg nem érdemes konzervből, ha mód van rá.

Palyi, a vízpor is jó, nekem a kőleveses mese is eszembe jutott róla, ahogy leírtad.

anyu(ha) · http://anyuhamos.freeblog.hu 2008.08.17. 23:16:40

Na ezt kellett volna nekem főznöm ma, legalábbis az apró lányom szerint :) (Különben pont olyan, mint a zacskós bableves volt anno, amibe kolbász kellett meg tejföl, és hát bab is. Meg a nemtudommilyen sütipor marha drágán, sose vettem, csak szórakoztam rajta, ahhoz is kellett minden a sütőporon meg a liszten kívül.)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.08.18. 08:31:57

Igen, a jó kis sütiporok! Én se vettem soha, többször elolvastam a zacskókat, hogy mi kellene még hozzá ... vicces :)

zsibrita 2008.11.16. 12:01:32

nagyon finom a "mézes, mustáros csirke" biztosan elkészitem máskor is!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.11.17. 17:04:28

Zsibrita, nagyon jó, hogy elmesélted, további finomságokat is kívánok! :)

2011.01.08. 23:14:16

Ma találtam rá a blogra, éppen valami hasonló receptet kerestem. Már kaja után vagyunk, jó lett, máskor is elkészítem. Kevés változtatást kellett eszközölni. Nem találtunk itthon gyömbért, tehát kimaradt. Tejszínt se találtunk, csak tejfölt, de úgy érzem, nem jártunk vele rosszul. :) Mustárt a Lidl-ös dijonit használtam, a kb. fél kg csirkemellhez 4 teáskanálnyit. Erről tudni kell, hogy igen csípős, sós, és szerintem megéri az árát. Úgy gondolom, valami gagyi mustárral csak elrontottam volna a cuccot. Fekete borsot is tettem hozzá, valamint több mézet, mint ami itt szerepel. Mindenesetre a végeredménnyel elégedett vagyok.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2011.01.10. 08:27:33

@kermi: Az a legjobb, amikor valamilyen alapötletből mindenki saját kedve, ízlése és a hűtője/kamrája tartalma szerint csinálja meg a kajákat. Én is így szeretem ;)

Kolis Gurman 2011.05.08. 12:24:30

én is így szoktam csinálni, végtelenül egyszerű! Mi a fenének van egyáltalán az embereknek szüksége a zacskós izékre?

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2011.05.08. 13:21:47

@Kolis Gurman: tudod, én nagyon sok év után még mindig úgy érzem, hogy ugyanúgy főzök, mint ahogy a koleszban elkezdtem, vagyis ötletelek, ahogy tudok. Ehhez nem kell zacskó :P

Kolis Gurman 2011.05.08. 13:27:52

@BeckZsu: ugye:D tökjó:) jó lenne ha más is így gondolkodna és nem hinné el, hogy neki igenis kell mittudoménmilyen fix a csilisbabhoz meg satöbbi:)
Bár már az is nagy szó, ha valaki nekiáll főzni, nem rendelős pizzát eszik nap mint nap, vagy tojásrántottát...

Kata9 2012.07.20. 09:16:09

Tegnap megfőztem vacsorára és szuper finom lett! Köszönöm a receptet, csak így tovább! A többieknek pedig ajánlom, hogy bátran próbáljátok ki!!!
süti beállítások módosítása