HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Dinsztelt hús almás-hagymás rizzsel

2020.05.13. 09:34 BeckZsu

hagyalrdinszpuly2.jpg

Régebben gyakran, valamiért mostanában nem csináltam ilyen dinsztelt – szaftos – húst. Főleg úgy nem, hogy egy nagyobb mennyiséget előre, aztán adagokra osztva, tartaléknak a fagyasztóban. Igazából nem tudom, miért nem.

Most meg elém került a boltban jól kinéző pulykacomb-apróhús, és erről rögtön eszembe jutott. Amúgy is azon igyekszem (folyamatosan), hogy úgy legyen mindennap finom, friss étel, hogy ne az egész – és még csak ne is fél napot töltsek a konyhában, könnyen, gyorsan megoldjam a napi főzést. Eddig sikerült is.

A nagyobb adag nálunk egy kiló húsból készült. Ezt három részre adagoltam, egyiket ettük frissen, másik kettőt bedobozoltam, fagyasztottam.

Teljesen egyszerűen, szokásos módon készült; hagyma, fokhagyma, só (mikor milyen fűszer, hangulatomtól függően, most éppen római kömény, őrölt koriander, fehér bors), pirítás, főzés. Amikor elfő a leve, mindig kevergetve pirítom, amíg színesedik, aztán csak apránként adok hozzá vizet, többször elsütöm, amíg a hús egészen puha lesz, a szaftja pedig jó sűrű.

hagyalrdinszpuly1.jpg

És mivel szintén elég régen nem csináltam almás-hagymás rizst, és amint erre gondoltam, már kimondottan azt éreztem megfelelő köretnek, és mivel volt itthon minden hozzá, az lett, basmati rizsből, sima vöröshagymából és Granny Smith almából.

Szólj hozzá!

Címkék: köret rizs pulykacomb menüterv ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr6115688048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása