HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Húsgombócos karalábé

2020.04.26. 10:51 BeckZsu

karalhusgomb.jpg

Továbbra is a kényelem és egészség jegyében, amikor sikerült egy gyors vásárlást is beiktatni.

Minden tavasszal, amikor megjelenik a sok-sok karalábé a piacon és a boltokban is, szoktam töltött karalábét főzni. Régebben ilyenkor helyes kicsi karalábék voltak, olyanokat már jó ideje nem láttam – persze az akkor volt, amikor még egyértelmű volt, hogy mikor milyen zöldségnek, gyümölcsnek van szezonja. Ez manapság már nem így van – kivétel talán, ha valaki a saját kertjében termeli ezeket. Ezért már a legritkább esetben töltöm meg a karalábét, marad a kockára vágott, amit ugyanúgy főzök meg, közé pakolva a húsgombócokat.

Most olyan szép, friss volt a levele is, hogy csíkokra vágva azt is közé raktam, valamint jó sok snidlinget, és a szokásos petrezselymet. Utóbbiak az erkélyen termettek, tehát ezek is igazán frissek voltak.

Egyebekben ugyanúgy készült, mint máskor, tejföllel habarva, csak most nem liszttel, hanem keményítővel, nem túl nagy mennyiséggel, nem akartam, hogy túl sűrű legyen. A gombócok vegyes darált marha- és sertéshúsból voltak, 40 dkg húshoz sót, fehér borsot, római köményt, őrölt koriandert és10 dkg főtt rizst tettem. Nem túl nagy gombócokat formáztam, úgy tettem a karalábékockák tetejére, Aztán annyi vízzel öntöttem föl, ami ellepte. Elég gyorsan megfőtt, elég gyorsan el is fogyott.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség egytálétel darálthús főzelékféle menüterv ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr2215642062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása