HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Padlizsánsalátás rakott krumpli

2009.03.12. 19:02 BeckZsu

Kaptam ezt az üveges padlizsánsalátát, amely ujjnyi vastag karikára vágott padlizsánt, kockázott hagymát és paprikát tartalmaz paradicsomos, fűszeres, kicsit csípős mártásban (az ukrán nyelvű címkéje szerint adzsikában). Jó ideje állt a kamrában, nem tudtam, hogy használjam föl a legjobban. Én úgy tudom, ez eredetileg egy zakuszka, vagyis büféasztalra való harapnivaló – van is ilyen receptem, de mostanában nem volt olyan alkalom, amire felbontottam volna abban a formában.

Múlt hét végén leszaladtunk a víkendházba, már nem bírtuk tovább nélküle, és ezért nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető menüt terveztem. Ennek része lett a padlizsánsaláta is.

Krumplit kockára vágva sós vízben megfőztem. Csirkemell-szeleteket befűszereztem, hirtelen megsütöttem.

Egy jénai tálba terítettem a krumplit, ráfektettem a csirkeszeleteket. Az üvegből kibányásztam a padlizsánkarikákat, azt a húsra szétraktam, és rákentem a hagymás-paprikás-paradicsomos mártást.

Sütőben összesütöttem, az utolsó öt percre a tetejére díszként egy kevés füstölt sajtot reszeltem (ez kissé már száradófélben volt, ezért is használtam el).

Mivel nagyon szeretem a padlizsánt, sokféleképpen szoktam elkészíteni. Ez ugyan nem olyan, mint amikor frissből készül, de nagyon jó volt. Valószínűleg elteszek majd hasonlót a jövő télre.

2 komment

Címkék: padlizsán rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr98998554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napmátka · http://www.napmatka.blogspot.com/ 2009.03.12. 21:19:11

Nagyon ötletes ebéd lett. Egyrészről szeretem a sütőben összesütött, rakott finomságokat, másrészről pedig nagy zakuszka-függő is vagyok...

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.03.13. 07:31:20

@Napmátka: Én is szeretem, és gyakran szoktam is mindenfélét összerakni :)
A padlizsán pedig sokoldalú és finom.
süti beállítások módosítása