Kaptam ezt az üveges padlizsánsalátát, amely ujjnyi vastag karikára vágott padlizsánt, kockázott hagymát és paprikát tartalmaz paradicsomos, fűszeres, kicsit csípős mártásban (az ukrán nyelvű címkéje szerint adzsikában). Jó ideje állt a kamrában, nem tudtam, hogy használjam föl a legjobban. Én úgy tudom, ez eredetileg egy zakuszka, vagyis büféasztalra való harapnivaló – van is ilyen receptem, de mostanában nem volt olyan alkalom, amire felbontottam volna abban a formában.
Múlt hét végén leszaladtunk a víkendházba, már nem bírtuk tovább nélküle, és ezért nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető menüt terveztem. Ennek része lett a padlizsánsaláta is.
Krumplit kockára vágva sós vízben megfőztem. Csirkemell-szeleteket befűszereztem, hirtelen megsütöttem.
Egy jénai tálba terítettem a krumplit, ráfektettem a csirkeszeleteket. Az üvegből kibányásztam a padlizsánkarikákat, azt a húsra szétraktam, és rákentem a hagymás-paprikás-paradicsomos mártást.
Sütőben összesütöttem, az utolsó öt percre a tetejére díszként egy kevés füstölt sajtot reszeltem (ez kissé már száradófélben volt, ezért is használtam el).
Mivel nagyon szeretem a padlizsánt, sokféleképpen szoktam elkészíteni. Ez ugyan nem olyan, mint amikor frissből készül, de nagyon jó volt. Valószínűleg elteszek majd hasonlót a jövő télre.
Utolsó kommentek