HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Ez mi ez?

2009.02.02. 12:47 BeckZsu

Összetevők: margarin, (növényi olajok és zsírok, ivóvíz, konyhasó, emulgeálószer E-471, E-472, tartósítószer E-202, étkezési sav E-330, aroma, színezék E-150), búzaliszt, tojáslé, porcukor, kristálycukor, ivóvíz, kakaópor 0,7%, Jilk paszta (ivóvíz, emulgeálószer E-471, E-475, narancs aroma), konyhasó, térfogatnövelőszer E-500, tartósítószer E-211, étkezési sav E-330, színezék E-122, E-160, citromsav, aromák (citrom, vanília, puncs, rum), színezékek (E-103, E-124).

Vajon ki jön rá ebből a leírásból, hogy mi ez?

Kaptam valakitől, nem illett visszautasítani, pedig sejtettem, hogy jó nem lehet. Volt már szerencsém egy-két bolti süteményhez, de ez szerintem még a szokásoson is túltesz – vagy csak részletesebben van feltüntetve, hogy miből is van.

Én ebből biztosan nem találnám ki, hogy a csomagolás minyonokat tartalmaz, szerencsére az is rá volt írva. Egyébként nem vagyok túlságosan kényes, de...

8 komment

Címkék: személyes általános

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr82917996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.02.02. 13:16:18

Szia,

Gyujtom a hasonlo elmenyeket, nez korul itt:

horasz.blog.hu/2008/08/23/gasztro_darwin_dij_gyujtooldal

Ha nem gond, ezt az irasocskat is odabigyesztenem a listaba.

H,

gabah 2009.02.02. 13:38:13

Atyáááám! Ez rosszabb, mint az én "magyar salátám"!
Azért kíváncsi lennék rá, hogy kinek van képe ilyet gyártani...megetetnék vele ötöt-hatot...naponta... ;-)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.02.02. 15:18:57

@Horasz: persze, hogy nem gond, gondoltam is rá, hogy ajánlom a Darwin-díjra ;)
@gabah: természetesen a gyártó rá volt írva, de nem illik kiírni, magamnak azért följegyeztem :))

Reni108 · http://www.lettudatoskonyha.blogspot.com/ 2009.02.02. 15:26:30

Zsuzsa!
Jó lenne egy egészségesebb verziót kitalálni, mert gyerekkoromtól az egyik kedvencem a mignon.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.02.02. 15:40:05

Eddig sem rajongtam a mignonért ...

phzs 2009.02.02. 16:37:36

A városban van öt cukrász, ebből kettő nem dolgozik mesterséges anyaggal, vagy a lehető legkevesebbel. Ezt a tanítványoktól tudom. Az árak ennél a két cukrásznál a legmagasabbak.
Nyilván egyszerűbb olcsóbb, mű anyagokat használni.

Naprakész! 2009.02.05. 22:23:42

Remélem E-dobtad a francba! E süti: Tele e vel nehezen elkevert ehetetlen eledel emberek ellen elterjesztve!!!

gömbicica 2009.05.03. 19:35:36

Margarint mindenki használ, igy nem lenne feltünő. De az ilyen termékeken a margarin összetételét is fel kell tüntetni: (növényi olajok és zsírok, ivóvíz, konyhasó, emulgeálószer E-471, E-472, tartósítószer E-202, étkezési sav E-330, aroma, színezék E-150)

Ugye mennyivel rosszabbul hangzik igy. A többi E meg azért kell, hogy elálljon, a Jilk meg azért, hogy egyszerre lehessen a tojást felhasználni, ne külön a fehérjét, meg külön a sárgáját, mint ahogyan otthon csináljuk, meg a jilkes piskóta nem szárad ki olyan hamar, igy cukrászati felhasználásra alkalmasabb.

Nagyon finom tortakrémet csináltam tegnap 25 éves Andrisom szülinapjára:

20 dkg sötét nádcukrot jól elkevertem 1 egész tojással, meg 2 sárgájával, mikor jó habos lett, hozzátettem 2 dl felforralt meleg tejet, és az egészet sürüre főztem. Kihütöttem.

KÖzben habosra kevertem 25 dkg szarvasi mascarpone sajtot 10 dkg vajjal. Először nem akarta az igazságot, ugy nézett ki, hogy nem lesz sima, inkább "turosodik", de nem! Gyönyörü selymes sima lett. Hozzákevertem a kihült cuccot (azt hittem, hogy hig lesz a vajas elegy tőle, ezért apránként mertem csak hozzátenni, de nem!) Nagyon szép sima könnyü krém lett belőle.
Én kávésra csináltam, igy kevés sürü kávét kevertem hozzá. Fehér piskótába töltöttem.

Nagyon jóizü könnyü krém. Szivesen ajánlom.
süti beállítások módosítása