Négy kicsi csirkemell-szeletet (kettőnk mértéke) fűszeres lisztbe forgatás után serpenyőben, kevés olajban, pár perc alatt megsütöttem. A fűszeres liszt kb. ugyanolyan, mint a sprotnisütéshez, abból maradt, csak tettem még bele több fokhagymát.
Jénai tálba fektettem a húsokat egymás mellé. Mindegyik tetejére egy szelet sajtot fektettem – éppen cheddar lapkasajt volt az „elfekvő készlet”, ezek elég vékonyak, a húsok pedig elég kicsikék voltak, ezért kettéhajtva tettem. Így raktam a tálat a sütőbe, 200 fokra, amíg a sajt megolvadt.
Előkészítettem az erkélyen termett pici paradicsomokat: mindegyiket félbevágtam, egy tálkába tettem, meglocsoltam két evőkanál balzsamecettel, elkevertem ezzel és még egy bő evőkanál bazsalikompasztával (a bazsalikomot ledarálom, sóval, olajjal elkeverve a hűtőben jó sokáig eláll, a finom íze nem vész el).
Amikor a sajt megolvadt, kivettem a tálat a sütőből, felső sütésre állítottam, és ráterítettem a paradicsomot. Visszatettem, csak addig sütöttem, míg jól átmelegedett, kicsit elkezdett forrni a folyadék a tetején, de a paradicsomok még nem rogytak meg.
Köretként serpenyőben sült krumplit csináltam hozzá. Kicsi darabokra vágott krumplit a hús sütéséből visszamaradt olajon, megsózva, néha átforgatva sütöttem – kedvencem a krumpli nagyon sokféle elkészítési módja közül – a rósejbni után közvetlenül.
Utolsó kommentek