Hogy befejezzem a heti menü leírását, le kell írnom a végét is, ami már majdnem a „nem főzök” kategóriába tartozik.
Mert mégis, készétel-konzervet is használok, ha nagyon gyorsan akarok ebédet produkálni, csak éppen ez saját gyártású. Hát persze, hogy a lecsó az, amit megfőztem, üvegekbe tettem, és most csak le kell aratni a munka gyümölcsét. Elővenni, és már csak néhány percet kell ráfordítani, és máris a nyár íze kerül az asztalra.
Gyakran teszek a mélyhűtőbe is kész ételt, van olyan, ami nagyon jól tűri a fagyasztást. Elfordul, hogy a maradékot teszem el, de olyan is, hogy szándékosan nagy adagot főzök.
Pénteken volt, hogy felbontottam egy üveg lecsót. Mivel én majdnem készre főzve teszem el, sok tennivaló nincs vele. Csak mert éppen volt itthon, először pirítottam egy kevés füstölt szalonnát. Arra ráöntöttem az üvegből a levét, illetve egy részét, azt elforraltam, mivel mi sűrűbb szafttal szeretjük. Utána hozzátettem az üveg egész tartalmát és 4 db virslit felkarikázva. Kb. 10 percig forraltam még, és már tálaltam is.
Szombaton pedig csirkepörköltet vettem elő a mélyhűtőből (pontosabban már előző nap elővettem, hogy szép lassan engedjen föl), amit már csak melegíteni kellett. Nyár vége felé főztem, bográcsban, ez is a nyári, kerti ízek átmentése céljából. Friss nokedli azért készült mellé.
Utolsó kommentek