A tejfölös hús az egyik olyan étel, amit gyakran főzök. Szelet húsból, kisebb vagy nagyobb darabkákból, további adalékokkal – ezek többnyire zöldségfélék – vagy anélkül. És mikor törtem a fejem menütervezés és kapcsolódó bevásárlás céljából, magamnak is meglepő módon rájöttem, hogy ez elég régen nem szerepelt az étlapon.
Most pulykacomb apróhúsból (25 dkg) készült, amit a szokásos módon kezdtem, olajon hagymát pároltam, hozzátettem három gerezd fokhagymát, a húst, először pirítottam, majd megsóztam, akkor persze levet engedett, majd azt elfőtte. Akkor újra kissé lepirítottam, utána kevés vízzel felengedtem. Ezt ismételtem, amíg a hús már majdnem puha volt. Ekkor beletettem a kockára vágott padlizsánt (kb. 20 dkg) és a fűszereket: borsikát, kakukkfüvet, oregánót és valamivel később elég sok bazsalikomot. Amire a padlizsánnak is elfőtt a leve, meg is puhult. Belekevertem egy pohár tejfölt, összeforraltam.
Közben megfőztem a farfalle, vagyis pillangó tésztát, ami vagy masni vagy nyakkendő néven is szoktak emlegetni, végül is mindegy, a lényeg, hogy jó fajta tészta legyen.
Hasonlók például:
Gombás-tejszínes
Tejfölös, gombás, fűszeres
Húsos, zöldséges
Utolsó kommentek