Az igazság az, hogy ilyet és hasonlót legtöbbször tejföllel szoktam csinálni, de most észrevettem, hogy a „minden esetre” tárolt tejszín szavatossága hamarosan lejár, ezért most egy ilyen változat készült.
Csirkemellet kockára aprítottam, a kisebbfajta gombát megmostam, félbe-negyedbe vágtam. (Két emberre 20–25 dkg hús és ugyanannyi gomba.)
Egy fej hagymát kevés olajon megpuhítottam, hozzákevertem három gerezd aprított fokhagymát, rátettem a húst. Erős lángon átkevergettem, majd kisebbre tettem a lángot. Megsóztam, fehérborsot, kakukkfüvet, rozmaringot és szárított medvehagymát tettem bele, valamint egy evőkanálnyi szárítottgomba-port. Lefedve hagytam, amíg először levet engedett, utána azt elfőtte. Ekkor megint pirítottam kicsit. Az a jó, ha egy kissé kezd sötétedni alatta a hagyma, persze megégetni nem kell. Pici vizet tettem rá, és amikor elfogyott, újra egy kis pirítás. (Ha nem csirkemell lenne, hanem nehezebben puhuló hús, akkor ezt még többször is megismételném.) Hozzátettem a gombát, annak a levét is hagytam elfőni. Belekevertem a tejszínt, forraltam, míg megsűrűsödött. Közben megkóstoltam, még egy kicsit sótlan volt, úgy döntöttem, hogy nem sóval, hanem egy kanál sós paprikakrémmel javítok rajta, ez a színének is jót tett.
Más nem is kellett hozzá, mint főtt tészta, de ízlés szerint rizzsel is jó vagy krokettfélével stb.
Utolsó kommentek