Vettem valamikor egy nagyobb darab sertéstarját egyben. Fölszeleteltem, több adag is kitelt belőle, de a vége már nem volt olyan szép (meg lehet, hogy én sem vagyok olyan ügyes), azt már nem tudtam szépen felvágni. Így hát azt csak felkockáztam, eltettem a fagyasztóba, de nem találtam ki előre, hogyan fogom elkészíteni, tarját leginkább csak sütni szoktam. De most az került sorra, mert ez így jó ötletnek tűnt.
Egy nagy hagymán, fokhagymával kezdtem párolni, amikor elfogyott a leve, megsóztam, akkor egy kicsire vágott paradicsomot is tettem bele. Többször lesütöttem, és csak utána pótoltam újra a levét, egyszerre csak kevés vízzel. Mikor már majdnem puha lett, mellétettem az (három napja félretett) előfőzött újkrumplit és két maréknyi fagyasztott bébirépát, ez utóbbit csak azért, hogy érdekesebb legyen. Így sikerült, hogy a végén egyszerre készült el minden.
Egészen hasonló lett a hús állaga és a színe is, mint a rozsdás marhahúsé, pedig azt hittem, hogy világosabb lesz, mert a disznóhús általában hamarabb puhul meg, mint a marha. De most nem így volt.
Utolsó kommentek