HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Bundás kelbimbó

2009.02.11. 10:36 BeckZsu

 

Ez tipikus példája annak, mennyire nem tudok hosszú távra étrendet tervezni. Vásárolni mentem, ahogy kell, bevásárlólistával fölkészülve. Aztán megláttam, a kilós csomag kelbimbókat, felére leértékelve. Közelebbről megszemlélve láttam, hogy tulajdonképpen semmi baja, csak éppen egy kis tisztítást igényel; levágni a torzsa végét, esetleg a külső leveleit eldobni. Ez biztosan nem a fele. Egyébként szép, egyenletes méretűek, nem éppen aprók, de nem is óriásiak voltak, max. 3 centisek. Tehát megvettem.

Mire hazaértem, azt is kitaláltam, hogy bundában sütöm meg őket, az a változat még az idén nem volt. A bunda semmi különös, sűrű palacsintatészta két tojásból, kb. 2 dl lisztből, annyi tejjel, hogy elég sűrű legyen, rátapadjon a kelbimbóra, de ne legyen túl vastag. Hogy könnyebb legyen, tettem bele egy mokkáskanál sütőport, ízesítésnek pedig sót, borsot és fokhagymaport.

Először – tisztítás után – este, sós vízben megfőztem a kelbimbót, nem túl puhára. Így másnapra lehűlt, lehetett bundázni. Bő olajban sütöttem (újra a pálmaolaj), a sütőpor is segít, hogy ne szívjon magába sok olajat.

Először még azt sem döntöttem el, hogy ebből önálló kaja, köret vagy „húshelyettesítő” legyen, de aztán győzött a húskedvelő énem, és elővettem fejenként két darab virslit, hogy megsüssem hozzá. Aztán maradt még egy kis tészta, amire a kelbimbó már kész volt, így a virsliket is bundában sütöttem meg.

Ilyesmihez én szeretem, ha van valamilyen öntet vagy mártás, ehelyett a maradék joghurtos salátát ettük hozzá, minket egyáltalán nem zavar, hogy zöldséghez még saláta formájú zöldséget is eszünk.

4 komment

Címkék: zöldség kelbimbó rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr20936374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.02.12. 09:32:31

@MézesmadzagZsuzsa: Finom is, jó étvágyat hozzá! Nálunk mindenki szereti :)

juliska48 2009.02.12. 14:56:07

hol maradt a virsli? persze, a fényképezésre már biztos elfogyott.

juliska48 2009.02.12. 14:57:58

lehet, hogy ott bal oldalt az a hosszúkás? eltehettél volna belőle egy adagot, mire találkozunk.
süti beállítások módosítása