Mint már sokszor, most is úgy találtam ki, hogy mit főzzek, hogy el akartam fogyasztani a maradékot, ami az előző főzések után keletkezett. A húsleveshez vettem gombát, de többet, mint kellett volna. Nagyon szép, friss, kisméretű csiperkegomba volt, félkilós csomagban. Ezenkívül a paprikás csirkéhez felbontottam egy üveg lecsót, aminek csak a felét használtam el. Igaz, hogy a hűtőben felbontva is eláll egy darabig, de nem akartam kockáztatni.
Így aztán felvágtam egy kis darab szalonnát, megpirítottam, rá egy hagymát félkarikára vágva, aztán a félbe-negyedbe vágott gombát, összepirítottam. Ezután tettem rá a lecsót és „friss” (fagyasztóból) oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel megszórva, kicsit megsózva összeforraltam.
Csirkemellet kisebb szeletekre vágtam, kevés grillfűszer-keverékkel és olajjal befűszereztem.
Krumplit karikára vágtam, először úgy gondoltam, hogy nyersen fogom beletenni, de aztán végiggondoltam, hogy talán amit ráteszek, hamarabb megpuhul, és a krumpli nyers marad, ezért sós vízben előfőztem, forrástól számított egy percig.
A tepsit olajjal kikentem, beleterítettem a krumplit, rá a csirkemelldarabokat, a tetején szétterítettem a gombás lecsót. Fedővel tettem a sütőbe 180 fokra. Kb. félóra múlva, amikor a hús és krumpli is megpuhult, levettem a fedőt, és 15 percig még úgy is sütöttem.
Utolsó kommentek