Négy emberre fél kiló túrót vettem. Ehhez hozzákevertem 5 evőkanál búzadarát (minden 10 dkg túróhoz egy evőkanál), két egész tojást, egy csipet sót. Jól elkevertem, összegyúrtam. Legalább fél óráig állnia kell, ha több, nem baj. Utána gombócokat görgettem, kb. 5 cm átmérőjűeket.
Egy serpenyőben kb. 20 dkg darált diót pirítottam (nem nagyon szeretem a prézlit, illetve zsemlemorzsát, pontosabban a gyomrom nem nagyon szereti) mindenféle zsiradék nélkül. Addig pirítom, amíg a kellemes illata nem érződik.
Egy fazékban vizet forraltam, kicsi sóval, amikor felforrt, egyenként beletettem a gombócokat. Lassan, gyöngyözve forralom, mikor a tetejére felúszik, kész, szintén egyenként szűrőkanállal kihalásztam, a pirított dióba hengergettem.
Porcukorral és tejföllel tálaltam.
Utolsó kommentek