HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Gulyásnap és saját hagyományok

2011.08.24. 20:30 BeckZsu

A következő hétvégét ismét a barátainkkal együtt fogjuk tölteni. Többször is meséltem már, hogy milyen jó nekünk, hogy vannak ilyen barátaink, vannak szokásaink, hagyományaink, amiket mi magunk alakítottunk ki, és szívesen megtartjuk, mert szeretjük. Ilyen például az is, hogy az augusztus végi összejövetelünkön gulyáslevest szoktunk főzni, persze bográcsban.

És most hallom, látom, olvasom, hogy éppen most szombaton lesz a 2011-es II. Nemzeti Gulyás Nap: „2011. augusztus 27-én tartják országszerte a II. Nemzeti Gulyás Napot, az ötletgazda, Csíki Sándor gasztronómiai szakíró felhívására. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben.”

Sok helyen szakácsok főznek, mi nem vagyunk azok, de örömmel, jó kedvvel megfőzzük, majd – és mint eddig mindig – jó étvággyal el is fogyasztjuk, amit főzünk.

Hasonlót kívánok mindenkinek, természetesen akinek kedve, lehetősége, jó társasága van hozzá!

3 komment

Címkék: mesélek

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr893178024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csíki Sándor · http://www.foodandwine.hu 2011.08.26. 08:14:08

A legjobb ötlet sem ér semmit, ha nincsenek, akik mellé álljanak. Köszönöm a segítséget!

Baráti üdvözlettel:
Csíki Sándor
FOOD & WINE

piszt-ráng 2011.08.26. 13:58:39

Egy hete nálunk kerti parti van.Unoka 18 éves feleségem pont annyi és így tovább.Szombaton biztosan lesz bogrács csak nem tudom jól regisztráltam.Tény ebbe a melegbe szabadba még az étel is jobb.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2011.08.26. 15:51:12

@piszt-ráng: Minden ünnepeltnek boldog születésnapot kívánok!
És mindenkinek jó sütés-főzést :)
süti beállítások módosítása