HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Másféle padlizsánkrém

2011.06.02. 20:35 BeckZsu

Három darab szép, elég karcsú, közepes méretű padlizsánt vettem a piacon – a szokott eset – nem tervszerűen, csak mert tetszett. Aztán itthon végiggondoltam, hogy egy ebédre köretnek bőven elég kettő is. A harmadikból pedig kenyérre kenőset terveztem. És nem a bolgár paprikás-paradicsomos (abból még van üvegben, a spájzban), nem is hagymás, nem is az egyszerű majonézes-fokhagymás. Már régóta terveztem, hogy valahogy dióval keverve próbálom meg. Most végre eszembe jutott, hogy a legjobb lesz, ha diómajonézzel csinálom. A már régebben leírt recepten annyit változtattam, hogy kevesebb olajat tettem bele, kb. fél decit csak, és a citromlé helyett a korábban a mintákból fel nem használt fél üvegecske tárkonyos tokaji borecetet kevertem bele. A hozzáadott vízzel jó habosra kevertem.

Közben a padlizsánt a már kipróbált módon a sütőben megsütöttem, félbevágva, bekockázva, kevés olajjal megkenve. Amikor megsült, könnyen ki lehetett fordítani a héjából, és a jól megpuhult belét kiskanállal kiszedni. Kihűlés után a diómajonézhez kevertem, és tettem még bele egy gerezd összenyomott fokhagymát is. Ezt is a botmixerrel kevertem, így a krém egészen sima lett. (Persze fokhagyma nélkül is jó, de én szeretem. Ezzel a kevéskével egyáltalán nem lett túl erősen fokhagymás.)

Kenyérre kenve reggelire, ill. vacsorára ettük, de sajtos kekszfélével csak úgy, mártogatva is nagyon jó.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli padlizsán büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr772952503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása