HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kenyérre kenős – tyúkhúspástétom

2010.06.24. 13:45 BeckZsu

Fél tyúkból főztem levest, ahogy szoktam, sok zöldséggel. Aztán a húst leszedtem a csontról, kisebb darabokra vágtam, és úgy ettük meg a levessel, zöldséggel, két napig. De ehhez nem tettem hozzá a melle húsát, mert az még ilyen formában is kissé száraz. Ez már kicsit régebben történt, de akkor nem csináltam mást vele, mint félretettem a fagyasztóba. Aztán eljött az ideje. Először salátára gondoltam, nagyon szeretem az ilyen vegyes, akár egytálételnek is tekinthető salátákat. (Volt már belőle jó néhány, például orosz hússaláta, gombás, uborkás, céklás is.)

Végül tulajdonképpen valami hasonló, de inkább kenyérre való állagú valami készült belőle.

Minden hozzávalót apróra vágtam. Először a fél főtt tyúkmellet. Aztán egy nagy fej lila hagymát kevés csirkezsíron megpároltam, félretettem, amíg kihűlt. (Azért nem nyersen kevertem bele, hogy nyugodtan tudjuk reggelire is fogyasztani, aztán emberek közé menni.) Aztán tettem még hozzá két kemény tojást, két nagyobbacska kovászolni való uborkát (meghámozva), egy hegyes, kicsit erős zöld paprikát. Végül, hogy kicsit még színesebb legyen, kevés snidlinget és petrezselymet.

Összekevertem két evőkanál majonézzel és kb. ugyanannyi tejföllel, hogy jól kenhető állagú legyen.

Szólj hozzá!

Címkék: hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr482106453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása