Nálunk bizony előfordul, hogy hétköznap ennyi az ebéd. És ez egyáltalán nem valamiféle önmegtartóztatás, teljesen megfelelő, szeretjük, és igazán jóllakunk vele, persze jó, ropogós kenyér kíséretével. Gondolom, egyértelmű, hogy a zöldséges, másképp mondva, becsinált csirkéből maradt valamennyi zöldség, a finom szaftjával együtt. Ebből készült rántotta vagy omlett – az elnevezés tetszőleges.
Felvágtam és megpirítottam egy kevés füstölt szalonnát, hozzásütöttem egy fej felaprított hagymát, beletettem a megmaradt, kb. egy merőkanálnyi vegyes zöldséget. Csak addig sütöttem, míg jól átforrósodott.
Közben négy tojást felvertem sóval, pár kanál tejjel, beleöntöttem a zöldséges serpenyőbe, és kisebb lángon, lassan átsütöttem, közben úgy kevergettem, hogy a széléről be-bekotortam a tojást a közepe felé. Így annyira nem sül egyenletesen szépre, mint amikor a sütőben sütöm át, viszont gyorsabb.
Persze meg lehet csinálni akkor is, ha nincs maradék, erre a célra párolt zöldségből, kellemesen megfűszerezve. És ha nem ebéd, akkor egy nagyszerű vacsora, ha valakinek az időbeosztása úgy engedi meg.
(Hasonlók voltak: cukkinivel vagy zöldséggel és hússal esetleg karfiollal, hiszen a tojás annyi mindenre jó!)
Utolsó kommentek