HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Lecsós hús tarhonyával

2010.02.14. 11:12 BeckZsu

Tudom, ez olyan menzásan hangzik, tipikus menzás étel. És nagyon sokan nem szeretik a tarhonyát, éppen azért. Lehet, hogy az én ízlésem furcsa, a kevés közül az egyik étel, amit annak idején ehetőnek ítéltem, éppen a tarhonyás hús, illetve a lecsós-tarhonyás hús volt, sőt, még a lecsós virsli is. De itthoni körülmények között mégis más, a lényeg az alapokban és a részletekben van. Nekem például nem annyira fontos, hogy a tarhonya a „sörét” típusú, tehát a géppel formázott, minden darab egyforma (most véletlenül ilyen volt), vagy pedig a kézi, amiben kisebb és nagyobb darabok egyaránt vannak, és egyik sem egyforma. Számomra a lényeg, hogy jól meg legyen pirítva, ettől kapja a jó ízét, utána jön csak a főzés.

A lecsó persze nálam ilyenkor az eltett változat, látszik, hogy nagyon várom már a meleg időt, egyre jobban vágyom a nyárias ízekre.

És a másik részlet, hogy nem egyszerűen megfőzöm a húst a lecsóval, hanem először jól megfűszerezve megsütöm. Én csirkemell-szeleteket sütöttem, de persze ez ugyanígy elkészíthető sertéshúsból is, legfeljebb egy kicsikét hosszabb ideig kell sütni.

Tehát a húst megszórtam sóval, fokhagymaporral, szárított zöldfűszerekkel. Kevés olajon mindkét oldalukon megpirítottam, egy tűzálló tál aljára fektettem. Utána ugyanabban a serpenyőben elősütöttem a lecsót (egy nagyobb üvegnyit), hogy kicsit csökkenjen a leve, aztán ráöntöttem a húsra. Forró sütőben kb. félóráig tovább sűrítettem.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke rakott csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr741756723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása