Azt gondolom, hogy már eléggé elterjedt, hogy a lecsót különböző tökfélékkel – mással is, de most erről szól a mese – bővítjük; padlizsánnal, cukkinivel, patisszonnal, de én már sima gyenge tökkel is csináltam. Ennek ellenére én ismerek olyanokat, akik elszörnyülködve gondolnak erre. Pedig csak meg kell próbálni, szerintem a padlizsán a legjobb, és bár a lecsó hagyományosan is nagyon finom, így egy kicsit más, de semmivel nem rosszabb, sőt.
Húsos változatban is főztem már, az kicsit más jellegű, mint kolbásszal, tehát egy újabb, másik ételnek mondható.
Tulajdonképpen ugyanúgy főztem, mint a szokásos lecsót, most olyan kedvem volt, hogy nem tettem bele szalonnát, csak olajon kezdtem az elég nagy fej hagymát párolni, aztán következett a kockára vágott 5 db paradicsom. Ekkor beletettem egy kb. 15 centis kolbászt karikára vágva, utána 5 db paprikát és egy közepes padlizsánt. Megsóztam, és amikor már volt leve, belevágtam néhány darab mini debreceni kolbászt. (Ezek olyan vicces, kisujjnyi méretű kolbászok, néha lehet ilyet kapni, egyszer megmértem, kb. két deka egy darab belőle. Most a fagyasztóból vettem elő.) Csak annyi ideig főztem, hogy a paprika szét ne főjön.
Hozzá pedig friss, ropogós kenyeret lehet enni.
Utolsó kommentek