HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kapros sült lazac

2009.06.08. 12:02 BeckZsu

Érdekes dolog a fűszerezés, nálam úgy néz ki, hogy egyrészt vannak olyan ételek, amikhez a jól bevált, hagyományos fűszert használom, például a káposztákhoz köményt és borsikát. Ez nem véletlenül alakult így, hiszen a fűszerek szerepe nem utolsósorban a könnyebb emészthetőség elősegítése is. Másrészt pedig úgy találom ki, hogy milyen fűszert használjak, hogy valahogy fejben elképzelem az ízhatást, általában ez is beválik, és még jó szórakozás is kitalálni.

Ezt azonban nem találtam ki, nem is jutott volna eszembe, de többször láttam különböző főzős műsorokban, hogy a lazacot kaporral készítették. Hát itt volt az ideje, hogy megpróbáljam, hiszen annyira egyszerű, és a nemrégiben bevásárolt vadlazacból is volt még két szép szelet.

Kinyomtam egy fél citrom levét, jól összekevertem egy nagyon kevés olajjal és sóval. Felvágtam egy kis csokor kaprot. Először a halszeletek egyik oldalát bemártottam a citromba, aztán belekevertem a kaprot, úgy kentem be vele a másik felét.

Rácsra tettem a sütőbe (alá fóliát terítettem), a kapros felével fölfelé, kb. 10 perc alatt maximum fokozaton megsütöttem.

Valóban jó, érdekes volt így, kaporral.

2 komment

Címkék: hal fűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr91171182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sedith 2009.06.08. 12:46:27

Mostanában kaprot ennék kaporral, nem tudom, mi van... pár szó erejéig még a blogban is megemlítettem ezt...

Nekem sem jutott volna eszembe ez a kombináció, és bár biztos, hogy én kétpofára zabálnám, nem merném a drága lazacot "elrontani" vele.

A férjem is úgy van az ételekkel, hoyg ami hagyományos, az fűszerezésében is maradjon hagyományos, aztán, amit éppen kifundál a fantáziám, legyen amilyen, ha ízlik megeszi, ha nem, nem.
Szóval, a halat miatta nem merném bekaprozni, pedig egyszer a magam részét úgyis kipróbálom hasonlóan!:)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.06.08. 16:54:42

@sedith: A halat legalább meg lehet úgy is csinálni, hogy az egyik szeletre teszel kaprot, a másikra nem.
Nekem nagy szerencsém van a férjemmel, egyáltalán nem bánja a kísérleteimet, általában ízlik is neki :)
süti beállítások módosítása