Érdekes dolog a fűszerezés, nálam úgy néz ki, hogy egyrészt vannak olyan ételek, amikhez a jól bevált, hagyományos fűszert használom, például a káposztákhoz köményt és borsikát. Ez nem véletlenül alakult így, hiszen a fűszerek szerepe nem utolsósorban a könnyebb emészthetőség elősegítése is. Másrészt pedig úgy találom ki, hogy milyen fűszert használjak, hogy valahogy fejben elképzelem az ízhatást, általában ez is beválik, és még jó szórakozás is kitalálni.
Ezt azonban nem találtam ki, nem is jutott volna eszembe, de többször láttam különböző főzős műsorokban, hogy a lazacot kaporral készítették. Hát itt volt az ideje, hogy megpróbáljam, hiszen annyira egyszerű, és a nemrégiben bevásárolt vadlazacból is volt még két szép szelet.
Kinyomtam egy fél citrom levét, jól összekevertem egy nagyon kevés olajjal és sóval. Felvágtam egy kis csokor kaprot. Először a halszeletek egyik oldalát bemártottam a citromba, aztán belekevertem a kaprot, úgy kentem be vele a másik felét.
Rácsra tettem a sütőbe (alá fóliát terítettem), a kapros felével fölfelé, kb. 10 perc alatt maximum fokozaton megsütöttem.
Valóban jó, érdekes volt így, kaporral.
Utolsó kommentek