Ezt már kicsit régebben főztem, még akkor, amikor a másik feléből a citromos kínai kelt. Most keresgélés közben megláttam a képet, ami nem nagyon látványos, de mégis megemlítem itt, mert nagyon jó volt. Bár mi az igazi kelkáposzta-főzeléket is szeretjük, ennek a sokkal lágyabb íze talán még azoknak is tetszene, akik azt nem igazán kedvelik.
A kínai kelt (kb. 60 dkg volt, ez két embernek bőséges adag) keresztben vágtam csíkokra, és egyszerre tettem föl az apróra vágott két szem krumplival. Érdemes figyelni, hogy nem túl sok vizet kell hozzátenni, mert a káposzta összeesik, és hamar megfő, tehát a víznek nincs ideje elfőni. Egyébként ugyanúgy, kevés pirospaprikás rántással csináltam, mint a hagyományosat, csak a végén nem tettem bele tejfölt.
Hozzá, illetve rá pedig dinsztelt hús volt, pulykacombból, hagymával, fokhagymával párolva, a végén csak kevés sűrű szafttal.
Utolsó kommentek