HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kínai kel főzelékként

2009.05.18. 18:25 BeckZsu

Ezt már kicsit régebben főztem, még akkor, amikor a másik feléből a citromos kínai kelt. Most keresgélés közben megláttam a képet, ami nem nagyon látványos, de mégis megemlítem itt, mert nagyon jó volt. Bár mi az igazi kelkáposzta-főzeléket is szeretjük, ennek a sokkal lágyabb íze talán még azoknak is tetszene, akik azt nem igazán kedvelik.

A kínai kelt (kb. 60 dkg volt, ez két embernek bőséges adag) keresztben vágtam csíkokra, és egyszerre tettem föl az apróra vágott két szem krumplival. Érdemes figyelni, hogy nem túl sok vizet kell hozzátenni, mert a káposzta összeesik, és hamar megfő, tehát a víznek nincs ideje elfőni. Egyébként ugyanúgy, kevés pirospaprikás rántással csináltam, mint a hagyományosat, csak a végén nem tettem bele tejfölt.

Hozzá, illetve rá pedig dinsztelt hús volt, pulykacombból, hagymával, fokhagymával párolva, a végén csak kevés sűrű szafttal.

6 komment

Címkék: főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr561129212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trinityone 2009.05.18. 22:35:18

Jó ötlet, a kelkáposztát nem szeretik a gyerekek-hátha ez bejön! Köszi!

trinityone 2009.05.18. 22:37:40

Még csak annyi, hogy trinity voltam a Zamat és illatról , csak valamiért nem enged regisztrálni ezen a néven itt.....

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.05.20. 07:50:10

Trinity, már találkoztam ezzel a neveddel is, a regisztrációt nem értem, de így is, úgy is megismerlek :D
Remélem, beválik a gyerekeknél ez a főzelék. Valamikor régebben, amikor az én lányom is kicsi volt, azért találtam ki, hogy a kelkáposzta-főzelékbe tejfölt teszek, mert reméltem, hogy úgy megeszi, és nála az is bevált. Mi is megkedveltük, megszoktuk, azóta is úgy csinálom.

Napra_forgó 2009.05.20. 07:59:28

@BeckZsu: És a lányod azóta is megeszi úgy (vagy legalábbis megenné) ;o)))

ködlámpa · http://kodlampablog.freeblog.hu/ 2009.06.22. 17:33:21

Kedves BeckZsu!

Hálás vagyok a goldenblog2009-nek, mert rád bukkantam általa. Olvasgatom kb. egy órája a bejegyzéseidet, és egyre inkább eluralg rajtam az érzés: pont úgy főz ez a nő, mint édesanyám. Márpedig - ha erre a következtetésre jut egy ember - ez igen nagy szó.
Elkönyvelhető vagyok új törzsolvasódként. :)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.06.22. 19:37:30

@ködlámpa: Igazán nagyra értékelem és köszönöm, ez bizony valóban nagy szó.
Szeretettel köszöntelek mint olvasómat :))
süti beállítások módosítása