Konzervekből összeállított gyors hétköznapi ebéd. A paradicsom házilag készült konzerv, a bab nem. Én paradicsomszósznak neveztem el, de kis jóakarattal, vagy nagyzolva, akár csatninak (chutney) is mondhatnám. Mindegy, frissen elkészíteni sem nagy dolog – nyáron. Ilyenkor meg jól jön, hogy csak elő kell venni a spájzból és kinyitni az üveget.
Beletettem egy lábosba, hozzátettem a fűszereket; bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot. Mivel elég sűrű, egy kevés vízzel hígítottam, hogy a szárított fűszereknek legyen módjuk megpuhulni, ízüket kiadni. Azután a konzerv fehérbabot leöblítettem, belekevertem, összeforraltam.
... és sütőben sült fasírt
Általában jobban szeretek egybefasírtot sütni, kényelmesebb, berakom a sütőbe, aztán nem nagyon kell foglalkozni vele, kevésbé terjed a szaga is a lakásban. De enni meg nagyon szeretem a ... hogy is hívják ezt rendesen, de nem túl hivatalosan? Ha nem egyben, akkor külön? vagy pogácsa, esetleg labda? Vagdalthús-pogácsa?
Hát most úgy csináltam, hogy persze először összegyúrtam a darált húst (most sertés és marha keverve) szokásosan áztatott zsemlével, hagymával, fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Megformáztam a kis fasírtokat, finom morzsába forgattam. Serpenyőben kevés olajon gyorsan megsütöttem mindkét oldalukat kb. 1-1 percig, aztán tepsibe raktam, és 200 fokon a sütőben sütöttem készre.
Utolsó kommentek