HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tejfölös, virslis zöldbableves

2008.08.03. 17:00 BeckZsu

Ez másféle zöldbableves, mint amilyet legtöbbször szoktam. Nem is tudom, miért, honnan, most éppen így jutott eszembe. Bár először valami húsfélével gondoltam, de aztán – hétköznap, időhiány – megelégedtem a virslivel.

Egy fej kockára vágott hagymát megpároltam, pirospaprikával megszórtam, rátettem a két hosszú, felkarikázott virslit (kétszemélyes adag). Jól átforgattam, hozzáadtam a 30 dkg felvagdalt zöldbabot is. Még egy kis kevergetés után felengedtem a fokhagymás alaplével (amiben oldalas főtt), puhára főztem. (Ha éppen nincs ilyen alaplé, akkor tettem volna bele fokhagymát is.) Végül egy jó fél pohár tejfölben elkevert egy teáskanál liszttel behabartam, petrezselyemmel, borsikával, kaporral ízesítettem.

Nagyon ízletes, gyors nyári leves lett belőle.

6 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr28595870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirna 2008.08.03. 21:20:50

Gyerekkoromban utáltam a zöldbabot, mert a menzán mindig szálkás volt és undorítóan vastagra rántották vagy mosogatólé hígságú löttyben úszott. De az ilyen receptek kedvet csinálnak a jó kis zsenge babhoz. Nyami:))

mesemondó · http://mesek.blog.hu/ 2008.08.03. 22:54:52

Én is utáltam gyerekként. :)

Felnőttként is jobban bejön, ha főzelék, de azért megkóstolnám a képen levőt is.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.08.04. 11:16:10

Én sem szerettem gyerekkoromban, tulajdonképpen semmilyen főzeléket – én is menzán ettem :)
De mióta magam főzök ... vagyis elég régen, rájöttem, hogy finom is tud lenni.

Attika28 2012.05.12. 10:36:56

HELLO!
ÉN IS A MENZÁN ETTEM ZÖLDBABOT ÉS TÖBB SZÁLKA VOLT BENNE MINT A HALBAN.
EGYSZER AZTÁN A PIACON VETTEM FRISSET, HÁT ÉG ÉS FÖLD A KÜLÖNBSÉG. EDDIG ÉN IS CSAK FŐZELÉK FORMÁJÁBAN KÉSZÍTETTEM, MOST VISZONT
VAN ZÖLDBAB ÉS VIRSLI DE NINCS LEVES.
DE MOST LESZ. NAGYON CSÁBÍTÓ A FENTI RECEPT, ÚGYHOGY KIPRÓBÁLOM.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2012.05.12. 11:02:10

@Attika28: jó étvágyat hozzá!
Örülnék, ha elmondanád majd, ízlett-e...
süti beállítások módosítása