Mivel szeretném erősen lecsökkenteni a mélyhűtőm tartalmát, úgy igyekeztem a megmaradt csirkemellet felhasználni, hogy ez a projekt is haladjon. Találtam is egy doboz zöldséges rizst, borsó, kukorica, kevés répa és gomba is volt benne. Szégyenszemre nem emlékszem, mikor készült, de kiengedés után kissé száraznak tűnt.
Ezért úgy kezdtem, hogy felaprítottam egy kis darab füstölt szalonnát, kisütöttem, arra tettem a rizst. Amikor átmelegedett, belekevertem a közben kisebb darabokra vágott csirkemellet azzal a nem túl sok mártással együtt, ami a tejfölből keletkezett. Ráöntöttem egy fél pohár vizet, kevergettem, aztán úgy láttam, hogy még egy fél pohárnyit elbír. Közben megkóstoltam, kissé sótlan volt, és mivel a túl fehér színével sem voltam kibékülve (férjem is szóvá tette, hogy túl színtelen), egy kiskanál sós paprikakrémet kevertem bele, így sóztam meg. Persze azért nem lett piros (ha annyit teszek bele, biztosan elsózom), de egy kicsit kellemesebb színű igen. Az íze is jó volt.
Utolsó kommentek