HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tárcsán sült kolbász

2008.04.28. 15:05 BeckZsu

Végre minden szempontból eljött az ideje, hogy a kerti tűzön készüljön valami ebéd. Azt nem lehet mondani, hogy túlbonyolítottuk a dolgot, egyszerű sütnivaló kolbász készült. Sajnos, csak annyiban mondható házinak, hogy ott, a helyi hentesnél vettük, ez már kipróbált minőség.

Megraktuk a tüzet, a kertben mindig akad az előző évben (vagy azelőtt) levágott gallyakból, ágakból annyi fa, hogy jó néhány főzésre jusson belőle. Amíg ebből kellő mennyiségű parázs alakult, addig a konyhában sós vízben megfőztük a kockára vágott (két napra szánt) krumplit, felaprítottunk jó sok hagymát.

A tárcsát – ez nem igazi boronatárcsa, hanem ebben a formában vásárolt, hasonló valami, amit mi plecsninek nevezünk – kikentem egy kis olajjal, felraktam a tűzre, amikor átmelegedett, ráfektettem a kolbászokat. Egy-két forgatás után már meg is sült, időnként megszurkáltam, hogy a fölösleges zsír könnyebben kisüljön belőle. (Azért az egyik így is kipukkadt kicsit, de az nem nagy baj.) Amikor majdnem késznek nyilvánítottam, a tárcsa szélére húztam, és a közepén összegyűlt zsírban jól átsütöttem a hagymát. Ebbe aztán belekevertem a főtt krumplit, azt is hagytam kissé pirulni, időnként átforgatva, miközben a kolbász is eléggé ropogósra sült.

Tetemes mennyiségű friss salátával együtt fogyasztottuk.

2 komment

Címkék: krumpli sertéshús szabad tűzön

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr30445505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szénási Mihály 2008.08.23. 13:59:40

Hol vásároltátok a plecsnit és mennyiért.

üdv.eszem

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.08.25. 07:16:52

Székesfehérváron vettük a Praktikerben, de már vagy három éve. Akkor kb. ötezer volt. Kicsit kisebb a mélysége, mint a boronatárcsának, kicsit vékonyabb is, de könnyebb tisztítani.
süti beállítások módosítása