HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kímélős 4: Leves átlényegítve

2007.12.15. 09:11 BeckZsu

Tegnapelőtt szándékosan úgy főztem a levest, hogy két napra elég legyen. De miért legyen egyforma, ha egészen kis változtatással – mondhatjuk – egy más jellegű étel is lehet belőle, hasonló az erdélyi csorbához (ciorbă).

Tehát a melegítéskor beletettem pár csipetnyi (felaprítva van a fagyasztóban) tárkonylevelet és medvehagymát (ezt szárítva vettem a piacon, sajnos, másképp nem jutottam hozzá). Közben egy pohár tejfölt simára kevertem (nem liszttel, csak magában), majd a leves forró levével apránként hígítottam, hogy ne ugorjon össze, végül belefőztem a levesbe, már éppen csak egyet forralva. Ha a tejföl nem adna elég pikáns ízt, a tányéron még lehet citromlével fokozni.

Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr84264594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása