Egyszerűen csak megláttam egy boltban, hogy szép és megfizethető a padlizsán. Ezzel el is kezdtem a „szezont”, amiről már régebben elmélkedtem, hogy tulajdonképpen már évek óta nem is létezik. Hiszen nagyon szeretjük a padlizsánt, és jó sokféleképpen lehet elkészíteni.
Csirkemell-szeleteket befűszereztem, de csak egyik oldalukon, mert a szárított fűszerek könnyen megégnek. Így előbb a nem fűszerezett felüket sütöttem meg, azután a másikat egészen rövid ideig. Jénai tálba raktam a szeleteket egymás mellé.
A két karcsú padlizsánt kockára vágtam. Egy nagyobb fej felkockázott hagymát olajon kissé megpirítottam, rátettem a padlizsánt, addig pároltam, míg megpuhult.
A hagymás padlizsánt a hússzeletekre halmoztam, néhány kanál tejföllel megkentem, sütőbe tettem 180 fokra.
Kb. 20 perc után – amikor a tál alján sistergett a kevés folyadék – reszelt sajttal megszórtam. További 10 percig sütöttem, míg a sajt szépen rápirult.
Utolsó kommentek