HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (76) krumpli (79) leves (39) low carb (12) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Afrikai harcsa zabpelyhes ruhában

2012.03.22. 08:45 BeckZsu

Éppen egy nagyobb élelmiszerboltban kószáltam, vásárolgattam, amikor a halas pult mellett megláttam, hogy pakolnak valami tálcára csomagolt árut egy külön asztalkára. Filézett, meghámozott (nyúzott) afrikai harcsa volt, ráadásul a mai egyéb árakhoz képest elfogadható összegért. Mivel már valamikor régebben is kifogtam egy ilyen akciót, tehát kipróbáltam ezt a halat, és tetszett is, azonnal vettem belőle.

Az ún. egészséges és kímélősnek mondott étrend szerint azt találtam ki, hogy – szinte úgy, mint a mesebeli lány – teszek is rá bundát meg nem is. A keresztben feldarabolt, papírtörlővel megszárítgatott halat megsóztam, aztán darált zabpehelybe forgattam, a fölösleget leráztam róla, tehát egészen vékony réteg maradt csak. Ezután felvert tojásba mártottam, olajban megsütöttem. Nem kell túl lassan sütni, annak ellenére, hogy elég szép, vaskos szeletek voltak, a hal könnyen átsül, és így nem szárad ki.

A „bunda” egészen vékony volt, ezért gondolom, hogy nem is nagyon nevezném bundának, ez inkább csak egy ruha. És így alig szívott magába olajat, de azért persze papírtörlőre szedtem ki.

És állítólag* a zab(liszt) sok szempontból jobb, mint a búzaliszt, így azt képzelhetem, hogy kevésbé hizlalósat főztem, mint a hagyományos rántott hal lett volna.

Körete – ebből látszik, hogy ezt sem tegnap csináltam – az előző napokról megmaradt sült cékla és zeller volt.

*Az elmúlt években egyre növekedett az érdeklődés a zabpehely, és annak egészségügyi előnyei iránt. Már kis mennyiség fogyasztása is észrevehetően csökkenti a koleszterinszintet, köszönhetően oldható rost tartalmának, valamint segít megelőzni a szívbetegségeket alacsony zsírtartalmú étrend mellett. A zabpehely sok sportoló étrendjében is központi szerepet tölt be, különösen az erősportolók között. Az oldható rosttartalom képes az emésztést lassítani, így stabilizálja a vércukorszintet.
További információk például
itt, de sok más helyen is találhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: hal rántott kímélős

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr764332307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása