Ez aztán egy annyira egyszerű étel volt, hogy még én magam is csodálkoztam, hogy mennyire finom. Igazán sokszor főztem – és írtam is – gombás ételt, hiszen nagyon szeretem a gombát. Azt is szeretem benne, hogy sokféleképpen tudom használni; köret is lehet, hús helyett is jó néha, főétel vagy csak falatka, meg még ilyen-olyan saláta is. A gomba-csirkemell összeállítás pedig nálam az egyik leggyakoribb, nagyon jó, és nem utolsósorban gyorsan el is készül.
Most a szokott módon felszeletelt – lapjában kettévágott – csirkemell-filéket megfűszereztem, nem túlzottan, hogy a fűszer ne nyomja el a többi alkotórész ízét.
Kis időre félretettem, közben a jól megmosott kicsi gombákat kevés olajon megpirítottam. Addig sütöttem, míg semmi leve nem maradt, akkor sóztam meg, majd tovább pirítottam, míg színesedni is kezdett.
Ezután mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megsütöttem a hússzeleteket, egymás mellé fektettem egy jénai tálra.
Egyenként a tetejükre halmoztam a gombát, mint a Dubarry-szeletnél, de nem öntöttem rá semmiféle mártást, ehelyett mindegyikre fektettem egy szelet sajtot. (Jó, ízes sajt, ez még mindig a pár hónapja beszerzett Gruyère – áldom a fagyasztó feltalálóját – de bármilyen jóízű sajt is jó lenne hozzá.)
Sütőben, 200°-on sütöttem, míg ráolvadt, kicsit megpirult a sajt. Lehetett volna hozzá köretet is csinálni, például el tudnék képzelni egy kis krumplipürét vagy zöldségköretet is, de ehelyett most nem volt semmi más, a gombával együtt teljes értékű ételnek tekintettük, máskor is szoktam a gombát köretként készíteni. És teljes mértékben jóllaktunk vele. De persze a sajt meglehetősen tápláló és laktató is, de ez a mennyiség még nem vészes, és megéri, hiszen olyan jó!
Utolsó kommentek