HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Gombával megrakott csirkemell

2012.02.15. 09:15 BeckZsu

Ez aztán egy annyira egyszerű étel volt, hogy még én magam is csodálkoztam, hogy mennyire finom. Igazán sokszor főztem – és írtam is – gombás ételt, hiszen nagyon szeretem a gombát. Azt is szeretem benne, hogy sokféleképpen tudom használni; köret is lehet, hús helyett is jó néha, főétel vagy csak falatka, meg még ilyen-olyan saláta is. A gomba-csirkemell összeállítás pedig nálam az egyik leggyakoribb, nagyon jó, és nem utolsósorban gyorsan el is készül.

Most a szokott módon felszeletelt – lapjában kettévágott – csirkemell-filéket megfűszereztem, nem túlzottan, hogy a fűszer ne nyomja el a többi alkotórész ízét.

Kis időre félretettem, közben a jól megmosott kicsi gombákat kevés olajon megpirítottam. Addig sütöttem, míg semmi leve nem maradt, akkor sóztam meg, majd tovább pirítottam, míg színesedni is kezdett.
Ezután mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megsütöttem a hússzeleteket, egymás mellé fektettem egy jénai tálra.
Egyenként a tetejükre halmoztam a gombát, mint a Dubarry-szeletnél, de nem öntöttem rá semmiféle mártást, ehelyett mindegyikre fektettem egy szelet sajtot. (Jó, ízes sajt, ez még mindig a pár hónapja beszerzett Gruyère – áldom a fagyasztó feltalálóját – de bármilyen jóízű sajt is jó lenne hozzá.)

Sütőben, 200°-on sütöttem, míg ráolvadt, kicsit megpirult a sajt. Lehetett volna hozzá köretet is csinálni, például el tudnék képzelni egy kis krumplipürét vagy zöldségköretet is, de ehelyett most nem volt semmi más, a gombával együtt teljes értékű ételnek tekintettük, máskor is szoktam a gombát köretként készíteni. És teljes mértékben jóllaktunk vele. De persze a sajt meglehetősen tápláló és laktató is, de ez a mennyiség még nem vészes, és megéri, hiszen olyan jó!

Szólj hozzá!

Címkék: gomba rakott csirkemell kímélős

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr844111575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása