Az ehhez hasonló tekercselt hús – és tulajdonképpen bármi – nagyon hálás étel. Úgy értem, hogy ha jó és ízben összeillő anyagokat rakunk össze, akkor semmi oka nincs, hogy ne legyen finom. És általában mutatós is. Az sem utolsó szempont nálam, hogy egyszerű, gyors, főleg ha pulyka- vagy csirkemell van benne. De ha más hús, akkor is csak a főzés/sütés/párolás tart tovább, nem az előkészítés.
Most elég kicsi szelet pulykamell volt az alap, ebből 8 darab volt. Ehhez előkészítettem ugyanannyi vékony szelet feketeerdei sonkát – éppen ennyi volt a csomagban. És a lényeg: gyönyörűen kihajtottak, már látványosan meg is nőttek a kertben az évelő fűszernövények. A legelső mindig a tárkony, most is nagyon igyekszik. Tehát ebből szedtem le néhány ágacskát ehhez a húshoz. És hogy még érdekesebb legyen, lecsipkedtem egy kevés friss levelet a zsályáról is.
A hússzeleteket egészen finoman megveregettem, egyik oldalukat picikét megsóztam. Leterítettem a sonkákat, arra a nem sózott felével a húst, rá pedig a tárkony- és zsályaleveleket. Összetekertem őket, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval megtűztem. Bevonatos serpenyőben először körbepirítottam minden darabot, aztán kis lángon, lefedve pároltam tovább még kb. 15 percig.
Közben a sütőben – már meséltem erről a „nem egészen igazi” sütőmről, ami mikró, grillező és légkeveréses sütő egyben – hasábokra vágott cukkinit sütöttem. Ahhoz csak egy kevés sót és olajat kevertem, más fűszert nem.
Amikor a hús is, a cukkini is kellően megpuhult, a hústekercseket átraktam a tepsibe, és együtt a cukkinivel még grilleztem rövid ideig, amíg kissé megpirultak.
Utolsó kommentek