HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Összerakott maradékok

2009.12.21. 08:42 BeckZsu

Csupán az történt, hogy kétféle ebédből a maradékot együtt ettük. Ez nem ritkaság nálunk, mert általában nem szeretek ételt kidobni, inkább mindig megpróbálom megtalálni a módját, hogy akár a kevés maradékból is valami értékelhetőt hozzak össze. Néha tovább-feldolgozással, összekeveréssel, máskor pedig, mint most is, csak a látszólag össze nem illő dolgok kombinálásával. A párom először kicsit ferdén nézett, amikor mondtam, hogy a megmaradt hurkához kelbimbó lesz a köret, de mivel ő egyáltalán nem válogatós, elfogadta – mi mást is tehetett volna? Végül is ez is káposztaféle. Ha a párolt káposzta jó így, akkor másik miért ne lenne?

Az eredetileg egy kiló kelbimbónak kb. harmadrésze maradt, már megfőzve. Elég nagyok voltak, tehát mindegyiket négy cikkbe vágtam. A hurkákat, kolbászt félretettem, a belőlük kisült zsírban átforgattam, megpirítottam a kelbimbót. (Máskor is csináltam már pirítva, és nekünk úgy is nagyon ízlett, no meg egyébként is kelbimbó-kedvelők vagyunk.)

Aztán visszaraktam mellé a hurkát, kolbászt, és a sütőbe tettem melegíteni, de magas fokozatra, hogy süljön is még egy kicsit, így a bőre ropogós maradt.

Ennyi volt az egész, de legalább kiderült, hogy ebben a formában nagyon is illettek egymáshoz.

Szólj hozzá!

Címkék: maradék

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr921612435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása