Vasárnapi ebédre volt ez az összeállítás.
A kelbimbót tisztítás után sós vízben – a vízbe egy csipet szódabikarbónát is tettem, ettől szép zöld színe marad – nem túl puhára főztem (ha a torzsájába éppen csak bele lehet szúrni, akkor jó), leszűrtem.
Összekevertem két evőkanál majonézt egy evőkanál tejszínnel, két gerezd összenyomott fokhagymával, kiskanál zöldfűszeres sóval. Ebbe beleforgattam a csirkemell-darabokat, serpenyőbe tettem, közepes lángon először fedő alatt főztem. Ez a majonézes szósz először felhígult egy kicsit, aztán besűrűsödött. Ekkor levettem a fedőt, és nagy lángon a húsdarabok mindkét oldalát kissé megsütöttem, így gyakorlatilag a mártás már el is tűnt.
Másik serpenyőben kisütöttem pár szelet feldarabolt bacont. A szalonnadarabokat kiszedtem, a visszamaradt nagyon kevés zsíron forgatgatva átsütöttem a kelbimbókat. Mi minden formában szeretjük a kelbimbót, de a sütéstől különösen jó, karakteres íze lett A tányéron egy kevés reszelt sajtot szórtam rá.
Utolsó kommentek