HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Gyors ebéd: hurka, kolbász, párolt káposzta

2009.12.19. 10:23 BeckZsu

Ilyenkor, amikor az ember esze már csak az ünnepi menün, egyéb, azzal kapcsolatos elintéznivalókon jár, igazán nincs idő és energia arra, hogy a mindennapi főzés is valami különleges legyen. De enni azért kell valamit.

Készen kapható disznótoros csomagot vettem, amiben májas hurka, véres hurka és sütőkolbász van, mindegyikből két-két darab. Tudom, aki rendszeresen hozzájut ezekből házi készítésűhöz, vagy még inkább, aki maga csinálja, biztosan nem is enné meg ezt a nagyüzemit. De nekünk nem nagyon van más választásunk, legfeljebb a tapasztalataink alapján válogatunk a gyártók között.

A hurkát, kolbászt is többféleképpen szokták sütni. Lehet zsírban, lehet anélkül, serpenyőben vagy sütőben, és grillezve is.

Én most csak beraktam egy tepsibe, amit pár csepp olajjal kikentem, úgy tettem a sütőbe, 180 fokra.

Amikor láttam, hogy már sülni kezd, a kolbászt megszurkáltam, hogy kisüljön belőle a zsír. Aztán minden darabot megfordítottam, én úgy szeretem, ha jól megpirulnak.

Különböző trükkök vannak, hogy ne pukkadjon ki a hurka, ezek vagy beválnak vagy sem. Most csak egy májas hurka pukkadt szét, a többi nagyon jól viselkedett. De én úgy is szeretem, egyáltalán nem zavar, így még jobban megsül.

Hozzá nagyon jól illik bármilyen tört krumpli, hagymásan különösen, de most mi nem ettünk mást, csak párolt káposztát. Mivel ketten vagyunk, így is csak az adag felét tudtuk megenni egy ebédre.

Amíg a hurka sül, elkészül a káposzta – persze leszámítva az aprítását. Nekem most még ennél is egyszerűbb dolgom volt, csak a fagyasztóból vettem elő – a káposztafélék nagyon jól tűrik a fagyasztást – és utánapirítottam egy kicsit. 

2 komment

Címkék: sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr361608534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radica947 2010.03.30. 16:34:42

Szia, én úgy szoktam, hogy előre megsütöm a hurkát, és annak a kisült zsírjába teszem a hagymát és a káposztát, nagyon finom! Sütnivaló kolbászt pedig otthon csinálok, 2-3 kg zsírosabb sertéshúst ledarálok, kg-ként egy evőkanál sót, kevés borsot, őrölt köményt, pirospaprikát, jó sok kapart, vagy átnyomott fokhagymát kb. 1 dl vízzel elkeverek, azt hozzáöntöm a húshoz. Összegyúrom, és húsdarálóra szerelhető csővel vékonybélbe töltöm. A közértekben kapni, 1 kg hús, kb 1 méter kolbi. 15 cm-es darabokat csinálok, azt kényelmes sütni, és nagyon jól bírja a mélyhűtést. Egyszer csináltam úgy, hogy sok vendég volt, és egy jó métert egybehagyva beletekertünk egy kerek rácsos grill sütőbe, összecsuktuk és faszénen megsütöttük. Nagy sikere volt. Én is gyakran főzök, sokszor csak kettőnknek, és igyekszem fogyósra venni a figurát, nagyon jók a receptjeid, egy párat elmentettem kipróbálásra, szia

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2010.03.30. 20:29:40

Szia, Radica, már én is gondoltam rá, hogy legjobb lenne saját kezűleg csinálni a kolbászt, de még soha nem szántam rá magam. Nagyon tisztellek, hogy te igen. Talán végre kipróbálom, mondjuk, először egy kis adagon. Szeretem a jó kolbászt, a sütnivalót is, a füstöltet is, főleg, ha tudnám, hol megfüstölni. És manapság egyre ritkábban találok jót.
Nagyon örülök, ha találsz nálam olyat, ami tetszik, és ha van még jó ötleted, nagyon örülök annak is, ha megírod. Köszönöm.
süti beállítások módosítása