Ismét csak egy egyszerű, gyorsan elkészíthető süteményt választottam. Ajándékba vittem valakinek (a felét), többek között az is fontos volt, hogy ne legyen romlékony, több napig is épségben maradjon.
Gondolom, igazán közismert recept, nekem is le van írva belőle néhány változat. Ezek csak az arányokban különböznek, a dió, a cukor, az alma mennyiségében. Még akkor is nagyon könnyű megcsinálni, ha frissen reszeljük az almát, daráljuk hozzá a diót. De így, hogy nekem a reszelt alma üvegben volt eltéve (ezt már ideje volt elfogyasztani, remélem, lesz új), a darált dió pedig a fagyasztóban, igazán percek alatt géppel összekevertem, a többi pedig már csak a sütő dolga.
Én így csináltam:
Három egész tojást habosra kevertem 25-28 dkg kristálycukorral és egy vaníliás cukorral. Beletettem a reszelt almát, ami kb. 70 dkg volt, aztán 15 dkg darált diót, 40 dkg lisztet, egy sütőport és egy bő teáskanál fahéjat. Jó alaposan összekevertem, aztán sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített, 180 fokos sütőben sütöttem 40-45 percig, természetesen tűvel ellenőrizve, hogy átsült-e.
Nem nagyon látványos, de finom sütemény. De mivel az én párom csak az igazán szaftos sütiket hajlandó megenni – bár ez önmagában is olyan – kihűlés után kettévágtam, és még baracklekvárral is megkentem.
Megjegyzés: Dió helyett mákkal is lehet csinálni.
Utolsó kommentek