HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Csirkecomb kolbásszal, padlizsánnal, cukkinivel

2009.08.18. 08:42 BeckZsu

Könnyű, nyári, eléggé egyszerű és finom ebédet terveztem. Ki tudja, meddig tart még a jó meleg idő, amikor nem is vágyunk ennél töményebb ételekre, tehát ki kell használni, arra is, hogy könnyebb ételeket együnk, és arra is, hogy ezzel mégse a konyhában töltsük az egész napot.

Egész csirkecombokat kettévágtam, minden darab bőre alá két-két karika lángolt kolbászt dugtam.

Összekevertem egy kevés szárnyas fűszerkeveréket fokhagymaporral, majoránnával, sóval, fahéjjal és egy kiskanál olajjal. Sűrű paszta lett belőle, ezt elkevertem kb. egy deci joghurttal. Beleforgattam a húsdarabokat, félretettem a hűtőbe.

Három cukkinit és két kisebb padlizsánt hasábokra vágtam, pici olajjal megspricceltem. Egy sütőtálban szétterítettem, betettem a sütőbe, grillezni kb. a félig sült állapotig.

A húst egy másik serpenyőben a tűzhelyen kezdtem, először lefedve, aztán megfordítva már fedő nélkül addig, míg megpuhult.

Ekkor a húst a zöldségekre, illetve amennyire a hely engedte, közé raktam – szaftjával együtt – és a sütőben, grillen megpirítottam. Néhány darab kolbász kimászott a bőr alól, de ez csak a szépségének ártott, az ízének nem.

Régebben csináltam már csirkecombokat kolbászosan is, joghurtosan is, de csak külön-külön, más fűszerezéssel. Mindegyik más.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke padlizsán csirkecomb cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr211316877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása