Könnyű, nyári, eléggé egyszerű és finom ebédet terveztem. Ki tudja, meddig tart még a jó meleg idő, amikor nem is vágyunk ennél töményebb ételekre, tehát ki kell használni, arra is, hogy könnyebb ételeket együnk, és arra is, hogy ezzel mégse a konyhában töltsük az egész napot.
Egész csirkecombokat kettévágtam, minden darab bőre alá két-két karika lángolt kolbászt dugtam.
Összekevertem egy kevés szárnyas fűszerkeveréket fokhagymaporral, majoránnával, sóval, fahéjjal és egy kiskanál olajjal. Sűrű paszta lett belőle, ezt elkevertem kb. egy deci joghurttal. Beleforgattam a húsdarabokat, félretettem a hűtőbe.
Három cukkinit és két kisebb padlizsánt hasábokra vágtam, pici olajjal megspricceltem. Egy sütőtálban szétterítettem, betettem a sütőbe, grillezni kb. a félig sült állapotig.
A húst egy másik serpenyőben a tűzhelyen kezdtem, először lefedve, aztán megfordítva már fedő nélkül addig, míg megpuhult.
Ekkor a húst a zöldségekre, illetve amennyire a hely engedte, közé raktam – szaftjával együtt – és a sütőben, grillen megpirítottam. Néhány darab kolbász kimászott a bőr alól, de ez csak a szépségének ártott, az ízének nem.
Régebben csináltam már csirkecombokat kolbászosan is, joghurtosan is, de csak külön-külön, más fűszerezéssel. Mindegyik más.
Utolsó kommentek