Egész csirkecombok (fejenként egy) bőrét kézzel föllazítottam, vékonyra szeletelt füstölt kolbászt dugdostam alá, végig, ahol csak hozzá tudtam férni. Utána bekentem grillfűszer-keverékkel és egy kis olajjal.
Két jó nagy fej hagymát félbe, majd szeletekre vágtam, apróra vágtam három gerezd fokhagymát.
Serpenyőbe tettem a combokat, a „szebbik” felükkel alul, erős lángra tettem, amikor már sülni kezdett, rászórtam a fokhagymát, közé a hagymát, kisebbre vettem a tüzet, lefedtem.
Meghámoztam négy közepes krumplit, kicsi kockára vágtam.
A combokat megfordítottam egyszer-kétszer, kevés vizet is öntöttem alá. Amikor félpuhának éreztem, és volt alatta lé, beletettem a krumplit. Egyszerre puhult meg a krumpli és hús, ekkor maximális fokozatra a sütőbe tettem, a combokat bőrrel fölfelé, összepirítottam.
Joghurtos jégsaláta volt mellé, amiben még póréhagyma, jégcsapretek és egy kicsi csípős zöldpaprika is volt, no meg zöldfűszerek
Utolsó kommentek