HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Lazacos töltött tojás

2009.08.10. 17:55 BeckZsu

Már az előételes vkf kapcsán is eszembe jutott a töltött tojás, amit nagyon-nagyon sok változatban lehet csinálni, egyszerű, mégis mutatós és finom is. Akkor valahogy nem jött ki a lépés, most meg csak úgy, hirtelen ötletből összedobtam egy vacsorára – aztán még reggelire is maradt belőle.

Azzal kezdődött, hogy véletlenül hozzám került egy csomag fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék. Én nem szoktam ilyet vásárolni. Egyszer vettem, de nem tetszett, hogy krumplikockák is vannak benne, én azt nem szoktam a franciasalátába tenni, ráadásul párolásnál könnyen szétfő, mire a borsó és a répa megpuhul. De ha már van, igyekeztem elhasználni; ebédre, egyszerű párolt zöldségként.

És ami maradt belőle, azt mégis salátává alakítottam. Öntetet kevertem tejfölből majonézzel, mustárral. Belevágtam egy savanykás almát és egy kovászos uborkát is.

Öt tojást megfőztem, lehűtöttem, hosszában kettévágtam. A sárgáját villával összetörtem, hozzátettem egy evőkanál vajat és annyi majonézt, hogy jó habosra tudjam keverni. Beletettem egy kis üveg aprított füstölt-pácolt lazacot a rajta lévő kevés olajjal együtt. Ezzel is jól összekevertem, majd megtöltöttem a tojásokat. Megszórtam egy kis kaporral, a salátát pedig petrezselyemmel.

4 komment

Címkék: hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr411300916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czejp (törölt) 2009.08.10. 22:03:49

Köszi, jó recept. Kár hogy már késő este van, na de majd holnap kipróbáljuk.

Mikrobi 2009.08.10. 23:52:07

Ahh-ahh-ahh-ahhh!
A napokban en is ettem lazacot, de csak vajas kenyeren. Micsoda különbseg!

ergerberger 2009.08.11. 00:34:03

Folyik a nyálam, mint Pavlov kutyájának!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.08.12. 20:09:31

@czejp: Kipróbáltad? Tetszett?
@Mikrobi: Azért vajas kenyérrel sem rossz, próbáld ki te is így is.
@ergerberger: :D
süti beállítások módosítása