Már néhány hete volt, hogy piacon járva aszalt barackot vettem. Akkor is arra gondoltam, hogy hússal kombinálva csinálok majd belőle valamit, de még nem találtam ki, hogy mit is. Persze többet vettem, mint ami egy ételhez kellhet, hiszen előtte jó alaposan meg kell kóstolni. Aztán valamelyik boltban akciós volt a „Feketeerdei sonka”, ennek sem álltam ellen, nem rossz az vacsorára, kenyérrel sem, de mégis úgy döntöttem, hogy inkább valamit valahogyan főzni kellene vele.
Hát így alakult ki ez az étel, hogy ezeket összekombináltam. Úgy gondoltam, hogy ha dinnyével finom a sonka – márpedig finom –, akkor barackkal sem lehet rossz.
Az aszalt barackot kb. 2 órára vízbe áztattam, hogy kicsit megpuhuljon, de nem egészen puhára. A csirkemellből lapjában nagyobb szeleteket vágtam, egy kicsit kiveregettem, egészen picit megsóztam.
Egy-egy csirkemell-szelet egyik oldalára két-két kettévágott barackot fektettem, ráhajtottam a hús másik felét, a sonkaszelettel betekertem, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval megtűztem.
Nagyon kevés olajon minden darab mindkét oldalát gyorsan megsütöttem, ezzel a sonka már megtapad a húson, akár ki is lehet húzni a fogvájót. Hat darab hústekercs volt, ezt 2 dl tejszínnel leöntöttem, a lángot kicsire vettem, lefedtem az edényt. A tejszín jól besűrűsödött, annyira, hogy kevésnek is találtam, ezért tejjel pótolgattam. Kb. félóra alatt átpuhult az egész.
Mellé csak valami semleges ízű köretet akartam, ez párolt rizs volt, petrezselymet főleg azért tettem bele, hogy színesebb legyen, no meg jó is.
Utolsó kommentek