Fogalmam sincs, hogy készül az a bizonyos hagymás bab, amit Bud Spencer eszik. Az én változatom ez volt, és nekünk ízlett.
Jó nagy fej hagymát nagyobbacska kockára vágtam, olajon kissé barnásra megpirítottam. A végéhez közeledve belekevertem egy evőkanál paradicsompürét és ugyanannyi vitapricot (pritamint), ezzel a sózást is megoldottam. Megszórtam egy teáskanál liszttel, majd amikor ezek is lepirultak, kevés vízzel felengedtem. Egy vörösbab-konzervről leöntöttem a levét, még le is öblítettem – régebben, amikor valamit csináltam ilyenből, nekem nem ízlett a leve. Ezt hozzákevertem a hagymához, összeforraltam.
Füstölt főtt tarjából néhány szeletet vágtam, és bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül addig sütöttem, amíg a nedvesség kisült belőle.
Ez is, mint már sokszor, a „mit ettünk mostanában” kategória. Gyorsan elkészíthető, egyszerű ételek jönnek sorban, de azért följegyzem, jól jöhet még.
Utolsó kommentek