Tudom, volt már több hasonló, ez egy új változat, túróval, sonkával, és ebben a cukkini előresütve van, ami nagyon befolyásolja az ízét. De még mindig nem találtam jobb nevet; hívhatnám tócsnifélének (volt már ilyen), esetleg lángosnak (de nem élesztős), tehát egyelőre marad a „lepényke”, de nyitott vagyok jobb javaslatokra!
A cukkinit héjastól picike darabokra vágtam, kevés olajon megpirítottam. 10 dkg füstölt tarját szintén apróra vágtam, és csak annyira pirítottam, hogy a nedvesség eltűnjön belőle. Egy tálban összekevertem 4 evőkanál lisztet kb. 15 dkg túróval, egy egész tojással, mokkáskanálnyi sütőporral, kevés sóval és a közben kihűlt cukkinivel és sonkával.
Evőkanállal szaggatva, kevés olajban, bevonatos serpenyőben sütöttem meg. Először erős lángon, hogy a szélét megkapja, különben kifolyik a túró, aztán megfordítva kicsit mérsékeltem a lángot, hogy át is süljön.
Tejfölbe mártogatva, illetve azzal megkenve ettük.
Utolsó kommentek