HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Mákos puliszka

2008.05.16. 08:20 BeckZsu

Nem tudom, hogy ezt szabad-e egyáltalán puliszkának nevezni, mondhatnám azt is, hogy tejbegríz, csak éppen nem búza-, hanem kukoricadarából készül. Nagyon alkalmas, ha valaki egy gyorsan elkészülő, egyszerű édességet akar, pl. egy jó leves után. Tulajdonképpen hasonlítható, egy kifliből készült mákos gubához. Valamikor egy folyóiratban olvastam az ötletet, nem emlékszem, hol, a pontos receptre sem, én így csináltam:

Fél liter tejbe beleszórtam 2 dl kukoricadarát, egy csipet sót, kevergetve főztem, amíg megdagadt, megpuhult. Ez mindössze pár perc. Egy kicsit hagytam hűlni, akkor belekevertem egy evőkanál mézet (a méz nem szereti, ha túl forró) és egy kis vajat. Ezután kivajaztam egy tűzálló tálat (tepsit), és olvasztott vajba mártogatott evőkanállal szaggatva beleraktam a kásagaluskákat. Cukrozott mákkal megszórtam, és annyi időre tettem a sütőbe, míg átmelegedett.

Sajnos a kép elég rossz, már megint sztrájkol a fényképezőgép, ezért ez telefonnal készült, de valószínű, akkor sem lenne túl látványos, ha jobb lenne, viszont finom, főleg, ha valaki szereti a mákot, mint én. Ha nem, valószínűleg dióval sem lehet rossz. (A lányom pl. a gubát is dióval eszi.)

Szólj hozzá!

Címkék: édes mák

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr50472025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása