HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sonkával, sajttal rakott zöldbab

2008.03.30. 07:47 BeckZsu

Lehetne a húsvéti sonka maradékából is, de ez nem maradék volt, hanem egyszerűen erre felhasználtam belőle kb. 10 dekát (egyébként meg tudtuk volna enni úgy is).

Volt még egy 40 dekás csomag zöldbabom, azt sós vízben 1-2 percig főztem – több nem kell, hiszen fagyasztáshoz már előfőztem. A sonkát kis kockákra vágtam, 10 dkg sajtot durvára megreszeltem. Egy pohár tejfölbe egy tojást, fokhagymaport, kakukkfüvet, petrezselymet, kaprot kevertem.

A tűzálló tál aljára terítettem egy réteg zöldbabot, rá a sonkakockákat, arra a reszelt sajt felét. Megkentem tejföllel, aztán a zöldbab másik fele, a tejföl, rá a reszelt sajt többi része.

A sütőben 180 fokon addig sütöttem, míg besűrűsödött, és a teteje megpirult. Érdekes ízt ad, hogy a közepén csak „főtt”, a tetején sült a sajt; olyan, mintha két, teljesen különböző lenne.

3 komment

Címkék: egytálétel rakott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr100402831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kincses zoltán 2008.03.31. 01:15:24

Ezt az anyám ugggyanígy csinálja, micsoda egybeesés! Holnap kipróbálom a borzaska-receptedet, majd beszámolok!

kincses zoltán 2008.03.31. 01:15:25

Ezt az anyám ugggyanígy csinálja, micsoda egybeesés! Holnap kipróbálom a borzaska-receptedet, majd beszámolok!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.03.31. 09:08:33

Úgy látszik, hasonló az ízlésünk édesanyáddal, ez jó. Várom a beszámolót! :)
süti beállítások módosítása