Lehetne a húsvéti sonka maradékából is, de ez nem maradék volt, hanem egyszerűen erre felhasználtam belőle kb. 10 dekát (egyébként meg tudtuk volna enni úgy is).
Volt még egy 40 dekás csomag zöldbabom, azt sós vízben 1-2 percig főztem – több nem kell, hiszen fagyasztáshoz már előfőztem. A sonkát kis kockákra vágtam, 10 dkg sajtot durvára megreszeltem. Egy pohár tejfölbe egy tojást, fokhagymaport, kakukkfüvet, petrezselymet, kaprot kevertem.
A tűzálló tál aljára terítettem egy réteg zöldbabot, rá a sonkakockákat, arra a reszelt sajt felét. Megkentem tejföllel, aztán a zöldbab másik fele, a tejföl, rá a reszelt sajt többi része.
A sütőben 180 fokon addig sütöttem, míg besűrűsödött, és a teteje megpirult. Érdekes ízt ad, hogy a közepén csak „főtt”, a tetején sült a sajt; olyan, mintha két, teljesen különböző lenne.
Utolsó kommentek