HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Joghurtban pácolt csirkecomb

2008.03.17. 09:35 BeckZsu

Múlt héten egy gyógy-, biotermékeket, teákat stb. árusító üzletben jártam, és egyebek mellett megláttam egy csomó fűszerféleséget is. Mivel mindent mégsem vehetek meg, a választásom egy Tandoori Masala nevű indiai keverékre esett. Ez 16-féle fűszert tartalmaz, beleértve a sót is.

Természetesen már szombaton ki kellett próbálnom. Egész csirkecombok voltak itthon (nem túl nagyok), négyet kettévágtam, kicsontoztam.

Egy pohár joghurtba belekevertem egy evőkanál fűszerkeveréket, még beletettem egy kis fokhagymaport is (mert én szeretem). Ebbe beleforgattam a csirkecombokat, hűtőben hagytam pácolódni kb. 4 óra hosszat.

Utána felforrósított serpenyőbe tettem a joghurttal együtt. Előbb egyik, majd a másik oldalukat „megkapattam”, ezután a lángot mérsékelve, fedő alatt sütöttem. Elég hamar megpuhult, a joghurt besűrűsödött, szinte eltűnt. Még 10 percre sütőbe tettem, hogy a húsdarabok megpiruljanak. (Ez már csak azért sem volt nehéz, mert a fűszer is piros, a joghurtban érdekes rózsaszín színe volt.) A hús nagyszerűen porhanyós lett, ami a joghurtnak köszönhető, nem csak ilyen fűszerekkel érdemes megpróbálni.

1 komment

Címkék: csirke csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr23384197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

te figyi 2008.03.17. 11:19:12

ez biz' jól hangzik, joghurtban pácolni, bezony, ki fogom próbálni.
süti beállítások módosítása