Múlt héten egy gyógy-, biotermékeket, teákat stb. árusító üzletben jártam, és egyebek mellett megláttam egy csomó fűszerféleséget is. Mivel mindent mégsem vehetek meg, a választásom egy Tandoori Masala nevű indiai keverékre esett. Ez 16-féle fűszert tartalmaz, beleértve a sót is.
Természetesen már szombaton ki kellett próbálnom. Egész csirkecombok voltak itthon (nem túl nagyok), négyet kettévágtam, kicsontoztam.
Egy pohár joghurtba belekevertem egy evőkanál fűszerkeveréket, még beletettem egy kis fokhagymaport is (mert én szeretem). Ebbe beleforgattam a csirkecombokat, hűtőben hagytam pácolódni kb. 4 óra hosszat.
Utána felforrósított serpenyőbe tettem a joghurttal együtt. Előbb egyik, majd a másik oldalukat „megkapattam”, ezután a lángot mérsékelve, fedő alatt sütöttem. Elég hamar megpuhult, a joghurt besűrűsödött, szinte eltűnt. Még 10 percre sütőbe tettem, hogy a húsdarabok megpiruljanak. (Ez már csak azért sem volt nehéz, mert a fűszer is piros, a joghurtban érdekes rózsaszín színe volt.) A hús nagyszerűen porhanyós lett, ami a joghurtnak köszönhető, nem csak ilyen fűszerekkel érdemes megpróbálni.
Utolsó kommentek