HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (114) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (57) csirkemáj (22) csirkemell (122) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (54) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (115) főzelékféle (44) fűszer (32) gomba (30) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (47) hal (38) hidegkaja (50) káposzta (20) karfiol (23) kelbimbó (5) kézimunka (7) kímélős (26) köret (73) krumpli (79) leves (38) low carb (9) mák (5) maradék (38) marhahús (13) mártás (45) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (27) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (24) pulykacomb (21) pulykamell (16) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (7) saláta (81) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (118) tészta (42) töltött (19) túró (18) uborka (4) zöldség (157) Címkefelhő

Utolsó kommentek

És mit reggelizzünk?

2007.12.27. 08:48 BeckZsu

Mert azért akkor is kell reggelizni, ha esetleg mostanában a szokásosnál bőségesebb ebédet eszünk. Persze ilyenkor biztosan nem fogyózunk, tehát jöhet a zsíros kenyér. De nemcsak úgy egyszerűen, hanem májas zsír. Nem annyira nehéz megcsinálni, és – legalábbis nálunk – megéri. Legjobb, ha a zsírt is házilag sütöm, de ez most nem így volt.

Készen kapható libazsírt vettem, fél kilót. Ehhez fél kiló csirkemájból kivágtam a „zsinórokat”, le is kapirgáltam róla a májat, ennek csak jót tesz, ha törmelékes, kisebb darabokra vágtam. Felvágtam szálasra három közepes hagymát, darabkákra három gerezd fokhagymát.

Először külön a zsírt tettem föl sülni, hogy ne maradjon benne nedvesség, aztán tettem bele a hagymát, szintén addig, míg sercegni kezdett, aztán a májat a fokhagymával együtt. Fontos, hogy ne maradjon benne víz, mert úgy romlékonyabb. (Bár nálunk erre nemigen marad ideje.) Amikor elzártam a tűzhelyet, belekevertem egy teáskanál sót és ugyanannyi pirospaprikát.

Mikor kissé kihűlt, laposabb edényben tettem a hűtőbe, hogy könnyen hozzájussunk az aljára kerülő májhoz. Egy kis lilahagymával (vagy akár savanyúsággal) tökéletes reggeli vagy vacsora.

5 komment

Címkék: csirkemáj hidegkaja büféasztalra

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr93276035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juli 2007.12.27. 11:07:51

azért ez egyáltalán nem illdomos, hogy zargatod az ember ízlelő bimbóit, de nagyon guszta

EatClean · http://cleaneating.blog.hu 2007.12.28. 14:57:30

Ilyenkor télen sok hagymával fogyasztva remek orvosság náthásoknak, megfázottaknak. :)

hypgnosis (törölt) 2008.01.02. 19:54:41

csajom is hasonlóan csinálja
és tényleg nincs ideje megromlani
és ha eccer csinálsz, elgondolkocc, hogy a bolti májkrém miből is lehet

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.01.02. 20:07:57

Hát igen, boltihoz szerencsére nem hasonlít, ezért szoktam én is ilyesmiket csinálni.

zhaoman 2008.01.04. 04:49:58

áááá. Külföldön élek, és itt ilyenhez nem jutok hozzá!
Most nagyon hinvágyam lett!