HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Szaftos húsos krumpli

2009.06.24. 07:30 BeckZsu

Vettem valamikor egy nagyobb darab sertéstarját egyben. Fölszeleteltem, több adag is kitelt belőle, de a vége már nem volt olyan szép (meg lehet, hogy én sem vagyok olyan ügyes), azt már nem tudtam szépen felvágni. Így hát azt csak felkockáztam, eltettem a fagyasztóba, de nem találtam ki előre, hogyan fogom elkészíteni, tarját leginkább csak sütni szoktam. De most az került sorra, mert ez így jó ötletnek tűnt.

Egy nagy hagymán, fokhagymával kezdtem párolni, amikor elfogyott a leve, megsóztam, akkor egy kicsire vágott paradicsomot is tettem bele. Többször lesütöttem, és csak utána pótoltam újra a levét, egyszerre csak kevés vízzel. Mikor már majdnem puha lett, mellétettem az (három napja félretett) előfőzött újkrumplit és két maréknyi fagyasztott bébirépát, ez utóbbit csak azért, hogy érdekesebb legyen. Így sikerült, hogy a végén egyszerre készült el minden.

Egészen hasonló lett a hús állaga és a színe is, mint a rozsdás marhahúsé, pedig azt hittem, hogy világosabb lesz, mert a disznóhús általában hamarabb puhul meg, mint a marha. De most nem így volt.

3 komment

Címkék: krumpli egytálétel sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr171204127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sedith 2009.06.24. 09:12:20

Hmmm, ide érzem az ízét és az illatát!:)
Amúgy én is, ha húst veszek, mindig lesz egy adag pörköltnekvaló, mert a végeket és a leeső darabokat szintén felkockázva, elteszem. Vasárnap éppen ilyenből lett a jó hagymás pörkölt, amit puliszkával ettünk.

cukroskata · http://cukroskata.blogspot.com 2009.06.24. 12:25:48

Húúúúúúúú, de éhes lettem :-)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.06.24. 21:13:18

Ez tényleg olyan semmi különös, de nagyon finom ;)
süti beállítások módosítása